Bcentral
Image default
Business / Directories

De historie van de trucker cap

Petten zien er meestal hetzelfde uit. Je wilt een Cap kopen en er zijn een aantal keuzes. Je hebt bijvoorbeeld de standaard pet, de snapback, fitted cap, leger pet, flat cap en 6-panel. Dit zijn petten die het meest voorkomen. Daarnaast heb je de trucker pet. Dit type pet is al heel lang razend populair. Maar waarom eigenlijk? Waarom dragen zoveel mensen dit soort petten en niet een andere soort pet? We zullen in dit artikel bespreken waarom de trucker pet zo populair is over de hele wereld.

Wil je een Trucker cap kopen? Dan zijn er allerlei keuzes. Het model ziet er wel hetzelfde uit, maar het logo en de kleuren zijn erg verschillend. Waarom heet deze pet eigenlijk zo? Dit is niet bekend. Waarschijnlijk was er een ooit een vrachtwagenchauffeur die begon met het dragen van deze pet, en werd het in die branche een fijne pet om te dragen. Dit kan komen doordat het een luchtige pet is vanwege de gaatjes aan de achterkant. Als je als vrachtwagenchauffer in warme landen werkt, is het wel fijn om een luchtige pet te dragen. De trucker pet begon opeens populair te worden in de jaren 90. Dit kwam omdat op- en filmsterren de pet begonnen te dragen. Dit zijn rolmodellen en daardoor nam de fanbase het over en werd de trucker pet populair.

Bedrijven begonnen ook de petten te bedrukken met hun logo. En zo werd de pet steeds populairder en mensen begonnen de petten te verzamelen. Sommige petten waren namelijk heel zeldzaam. Voor bedrijven is dit erg fijn omdat ze op die manier reclame konden maken omdat mensen de pet op straat dragen. Ook begonnen mensen hun eigen pet te ontwikkelen zodat je een zeldzame pet hebt die verder niemand heeft. Nu kun je jouw eigen pet laten bedrukken bij verschillende websites.

https://www.snapbacks.nl/