Bcentral
Image default
Business / Directories

Hoe kun je je geheugen verbeteren?

Is het ook altijd een enorme chaos in je hoofd? Ben je regelmatig je sleutel kwijt en vergeet je vaak verjaardagen? Dan is de kans groot dat je geheugen niet optimaal functioneert. Er zijn echter manieren waarop je je geheugen kunt verbeteren. Lees hier hoe je dit kan doen.

Routine

Het is allereerst belangrijk dat je voor routine in je leven zorgt. Geef alles een vaste plek. Maak bijvoorbeeld een speciaal haakje voor je sleutel, en zorg ervoor dat je je sleutel hier elke dag aan ophangt wanneer je binnen komt. En zorg er voor dat alle belangrijke papieren in je huis op een geordende manier worden opgeborgen. Geef alles een vast plekje in je huis. Als je dit doet, zal je vanzelf merken dat je minder vaak op zoek hoeft te gaan naar je spullen. 

Voeding

Zorg ervoor dat je het juiste voedsel voor je brein eet. Zo is vis bijvoorbeeld heel erg goed voor je brein. Vis bevat namelijk omega 3 vetten, en deze vetten zijn enorm essentieel voor je hersenfunctie en de ontwikkeling van je hersenen. Probeer dan ook zeker minimaal twee keer per week vis te eten. Zorg er daarnaast ook voor dat je genoeg glucose binnen krijgt. Glucose dient namelijk als een brandstof voor de hersenen. Glucose zorgt voor een beter geheugen, mentaal vermogen en denkproces. Let er daarom op dat je genoeg glucose binnen krijgt. 

Voedingssupplementen

Daarnaast kun je ook speciale voedingssupplementen voor het brein nemen. Er bestaan tegenwoordig geheel natuurlijke supplementen voor je brein, die ervoor zorgen dat je brein optimaal kan functioneren. Dit soort supplementen verbeteren onder andere je geheugen. Het is dan ook aan te raden om dit soort supplementen te kopen als je je geheugen wilt verbeteren. Nootropics zijn supplementen voor het brein, je kunt nootropics kopen in Nederland.