Bcentral
Image default
Business / Directories

Het beste CRM pakket

Het beste CRM pakket is voor iedereen anders. Het ligt er aan hoe jouw organisatie te werk gaat. Waar moet je op letten als je een software pakket zoals personeelsplanning software of een CRM pakket moet kiezen?

 

Een CRM systeem moet jouw organisatie kunnen helpen. Je hebt een probleem en de software is daar de oplossing voor. Je moet kijken vanuit het probleem aangezien je bepaalde wensen hebt die helpen bij het oplossen van dat probleem. De processen, de organisatie, de klanten en de informatie moeten allemaal bijeen kunnen komen in het CRM systeem.

Vervolgens heb je jouw werkwijze in kaart gebracht. Vervolgens ga je op zoek naar CRM pakketten. Maak een lijstje van 10 programma’s en zet de voor en nadelen hiervan op een rijtje. Dan kun je de software tegen elkaar opwegen. Daar komen als het goed is een aantal favorieten uit. Passen deze leveranciers bij je? Kies de beste er uit en kijk wat de kosten zullen zijn. De kosten zet je waarschijnlijk sowieso op een rijtje maar vind je het waard om dit bedrag te betalen? Er komen vrij veel kosten bij kijken. Je betaalt een bedrag voor de licentie, maar je moet ook de kosten van implementatie, hardware, onderhoud en trainingen erbij halen. Dit geldt ook voor Werving en selectie software. Vervolgens kijk je of je daar genoeg tijd voor hebt. Kies een rustige periode in het jaar, zoals januari. Het kost namelijk wat tijd om de omslag te maken met CRM software.

Als het goed is zal naar verloop van tijd het aantal gebruikers groeien. Hier komen ook kosten bij kijken. Het CRM systeem wordt dan steeds groter en ingewikkelder.

 

Nog ten slotte is het dus verstandig om naar de totaalprijs te kijken. Lees ook altijd de kleine lettertjes van de leverancier van de software. Kijk of de software ook bij de tijd is en mee gaat met de veranderingen in de markt. Steeds meer gebeurt online en mobiel. Is de software ook mobiel? Integratie is daarbij ook belangrijk.

https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home