Bcentral
Image default
Business / Directories

Wat zijn SEO teksten eigenlijk?

Het maken en onderhouden van een website is razend populair. Steeds meer mensen schrijven bijvoorbeeld op een eigen blogwebsite. Het schrijven van goede SEO teksten kan ervoor zorgen dat je blog ook daadwerkelijk bezoekers trekt. Heb je echter geen idee waar SEO voor staat en hoe je goede webteksten schrijft? Lees dan hieronder een eenvoudige uitleg.  

 

De betekenis van SEO

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en duidt op een verzameling van technieken. Met deze technieken kun je ervoor zorgen dat je website beter wordt gevonden in zoekmachines zoals Google. Het schrijven van goede seo teksten is één van deze technieken. SEO teksten worden geschreven rondom een voor bezoekers gezocht en relevant onderwerp. In de tekst worden belangrijke zoekwoorden verwerkt. Het is belangrijk dat je deze zoekwoorden regelmatig gebruikt in je tekst, maar sla hier niet in door!

 

SEO teksten schrijven

Het belangrijkste is dat een SEO tekst waardevolle content bevat voor de bezoekers van je website. Zorg er dus voor dat je altijd teksten schrijft rondom een onderwerp dat relevant is voor jouw bezoekers. Je wilt immers graag bezoekers aantrekken die ook daadwerkelijk interesse hebben in jouw website. Probeer bezoekers dan ook niet te misleiden door enorm veel populaire zoekwoorden in je teksten te gebruiken. Google zal dergelijk gedrag uiteindelijk afstraffen. Schrijf daarom altijd op de eerste plaats met jouw bezoeker in je achterhoofd. Bedenk wat hij of zij interessant zal vinden en welke zoekwoorden hierbij passen.

 

Niet doen bij SEO teksten

Er zijn bij het schrijven van SEO teksten ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Zo is het niet slim om een heel lange URL te maken. Gebruik je zoekwoorden in je URL, meer is niet nodig. Zorg er daarnaast voor dat je niet te veel advertenties laat zien. Inkomsten krijgen uit advertenties is leuk, maar zorg dat het niet hinderlijk is voor je lezers. Probeer ook om een niet al te moeilijke tekst te schrijven. Teksten met veel lange zinnen en erg moeilijke woorden, zijn minder goed vindbaar in google. Ook het overmatig gebruiken van zoekwoorden levert geen goed resultaat op. Wanneer je in elke zin je zoekterm noemt zal Google dit gegarandeerd afstraffen.

https://www.textmakelaar.nl/