Bcentral
Image default
Business / Directories

Een bewakingscamera kiezen

Als je op zoek bent naar een nieuwe bewakingscamera is de kans groot dat je tegen een luxe probleem aanloopt, namelijk het probleem dat er simpelweg te veel opties zijn. Er zijn allerlei verschillende kenmerken en specificaties dat het voor velen onmogelijk is om een begaanbaar pad te vinden door het bos der camera’s. Waar moet je dan zoal op letten?

De eerste keus is fundamenteel, namelijk analoog of digitaal, ook wel IP genoemd. De analoge camera bestaat al lang en stuurt het beeld door naar een recorder, zonder tussenkomst van het internet of andere systemen. Een digitaal systeem maakt gebruik van een netwerkcamera. Hierdoor kan je simpelweg opnemen zoals met een analoge variant, maar kan je ook online opnemen, het beeld analyseren met intelligente scans en kan je ze aansluiten op een netwerk van camera’s.

De tweede belangrijke keuze is de resolutie, oftewel de kwaliteit van het beeld. De camera’s die je vaak bij Opsporing Verzocht ziet zijn oude camera’s met een maximale resolutie van 0,3 megapixel. Tegenwoordig hebben veel camera’s een resolutie van 2 megapixel (full HD) en hebben sommige digitale camera’s zelfs een 4K resolutie. Dit is niet persé beter: hoe meer pixels hoe meer licht er nodig is. Een resolutie tussen de 1,3 en de 2 megapixel is meestal aan te raden.

Tot slot zijn er extra functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan het live kunnen terugkijken van de beelden of het op afstand kunnen besturen van de camera’s. Digitale camera’s kunnen vaak op een online netwerk worden aangesloten waardoor de beelden live bekeken kunnen worden op aangesloten apparaten zoals computers, smartphones en tablets. Sommige systemen hebben ook software waarmee je op afstand de camera’s kan bedienen.

Mocht je toch nog twijfelen is het aangeraden een expert op raad te vragen, zoals bijvoorbeeld onlinecamerashop. Deze experts kunnen je sowieso verder helpen!

http://onlinecamerashop.nl/