Bcentral
Image default
Business / Directories

Botox of fillers?

Tegenwoordig denk je bij een cosmetische behandeling gelijk aan het woord Botox. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd. Het is een handig middel dat voor een snel resultaat kan zorgen. De behandelingen met Botox duren ook niet lang. Wanneer je je lippen laat opspuiten dan wordt je slechts plaatselijk verdooft en is de behandeling na een half uurtje al afgerond. Lippen opspuiten is dus niet het enigste waar Botox goed voor is. Het weghalen van de rimpels gaat bijvoorbeeld ook met Botox en de behandeling is net zo simpel.

 

Naast botox worden er ook vaak fillers gebruikt voor een behandeling. Vaak worden beide termen gebruikt op de websites van klinieken maar het verschil is voor velen onduidelijk. Het verschilt tussen botox en fillers is de manier waarop het werkt en de plekken die ermee behandeld kunnen worden. Met een botox behandeling kunnen de spieren op een bepaalde plek niet meer bewegen. Fillers daarentegen hebben juist weer geen effect op de spieren. Fillers worden juist weer vaakt gebruikt om contouren te verbeteren en om volume te creeren. Botox kun je daar niet voor gebruiken. De spieren die worden behandeld met Botox kunnen tijdelijk niet meer bewegen, deze tijd ligt normaal tussen de drie en de zes maanden. Lijnen worden hiervoor niet meer gevormd waardoor lijnen verdwijnen. Een risico van Botox zou dus de bewegingloosheid van spieren kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een gezichtsuitdrukking moeilijker maken. Als je een artiest bent is dit misschien niet gunstig. Na de drie tot zes maanden zal er een nieuwe behandeling moeten plaatsvinden. 

 

Fillers werken niet helemaal hetzelfde als Botox. Bij Botox kan het effect al na drie maanden verdwenen zijn, bij fillers kun je kiezen voor permanente fillers. Permanente fillers brengen wel extra risico met zich mee. Het kan namelijk niet worden afgebroken door het lichaam. Soms zorgt dit voor ontstekingen. Wanneer je bij een kliniek als injectableklinieken behandeld wilt worden dan is het daarom belangrijk een goed consult te hebben.

http://injectableklinieken.nl/