Bcentral
Image default
Business / Directories

Studiebegeleiding, wat is dat eigenlijk?

Het is nogal een brede term: ‘studiebegeleiding’. Wat houdt het eigenlijk in? Wat is de toegevoegde waarde voor jouw studieproces? Waar kan ik het krijgen? En natuurlijk de belangrijkste vraag: is studiebegeleiding het waard?

 

Wat is studiebegeleiding?

Om uit te leggen wat studiebegeleiding precies is, gebruiken we de website van Scriptium, het centrum voor academische ondersteuning. Zij leggen haarfijn uit wat studiebegeleiding van een extern bureau eigenlijk inhoudt. Eigenlijk gaat het er dus om dat je tijdens je studieproces begeleid wordt door een professioneel met vakinhoudelijke kennis van jouw specifieke studieonderwerp. Je kunt deze begeleider inschakelen wanneer je wilt. Het kan dan gaan om hulp bij algemene motivatie, hulp bij planning en structuur, samen leren voor tentamens doormiddel van tentamentrainingen, sparren over essays en papers, het zoeken naar een onderwerp voor je scriptie of zelfs het krijgen van tips over hoe je het beste kan omgaan met docenten en professoren. Het is alsof je een privédocent naast je hebt staan die alleen maar oog heeft voor jou en je studieproces.

 

Wat is de toegevoegde waarde?

Misschien denk je: die dingen kan ik ook allemaal zelf wel. En dat klopt ook. De meeste studenten doorlopen hun studieproces alleen of met minimale hulp en dat kun jij vast ook. Toch hebben we nooit eerder zulke hoge cijfers gezien als het gaat om vroegtijdige studieverlaters, langstudeerders en psychische problematiek als resultaat van te hoge prestatiedruk. Dit is niet alleen het resultaat van immer stijgende eisen van onderwijsinstellingen (bijvoorbeeld aan de scriptie en het BSA), maar ook het resultaat van stijgende kosten en het verdwijnen van de studiebeurs. Naast het fulltimestuderen moet je ook werken aan je CV, geld verdienen en een sociaal leven onderhouden. Maak het jezelf dus een heel stuk makkelijker door een studiebegeleider in te schakelen die met je meekijkt.

 

Waar kan ik het krijgen?

Er zijn talloze bureaus die externe studiebegeleiding bieden. Ze hebben allemaal iets anders te bieden en unieke aanbiedingen en diensten. Wij bevelen Scriptium aan. Ze bieden het compleetste aanbod, hanteren fijne werkmethodes, hebben zeer schappelijke prijzen en het is easy access tot nog veel meer hulp omdat ze zoveel meer dan enkel studiebegeleiding te bieden hebben. Ze hebben ook scriptie- en statistiekbegeleiding, scriptiecorrectie, tekstcorrectie, tentamentraining, bijles en bronnencontroles. Je kunt bij Scriptium vanaf de eerste klas tot het masterjaar op de universiteit steun vinden.  Je kunt op de links die we in dit artikel hebben toegevoegd klikken om op hun website te komen.

 

Is studiebegeleiding het waard?

Jazeker. Wij bevelen elke vorm van studieondersteuning aan. Onderschat niet hoe zwaar een studie op je kan wegen. Het kan niet de bedoeling zijn dat je met een burn-out begint aan je carrière. Een studie zou je juist klaar moeten stomen voor de banenmarkt, niet volledig af moeten branden. Totdat de overheid iets doet aan de druk op studenten, moeten we het helaas zelf oplossen. Dus wij zeggen: worstel niet alleen, maar schakel een professional in.

 

https://www.scriptium.nl/