Bcentral
Image default
Business / Directories

Pimp je tuin

De zomer is weer begonnen en iedereen wil weer lekker naar buiten om van het weer te genieten. Nou is het natuurlijk de vraag of jouw tuin daar wel klaar voor is na de wintermaanden. Soms kan al die kou aardige gevolgen met zich meenemen als het om je bloemen en je plantjes gaat. In dit artikel lees je gelukkig een aantal tips over hoe je je tuin weer helemaal klaar kan maken voor de zomer.  

Allereerst is een uitstapje naar het tuincentrum vast geen overbodige luxe. Waarschijnlijk zijn er een aantal plantjes in je tuin die de vorst niet hebben overleefd. Kies een paar mooie planten uit die goed in jouw tuin passen. Denk hierbij wel na over wat de plantjes nodig hebben om goed te kunnen leven. Als ze veel zon nodig hebben, en jij hebt alleen maar schaduw in je tuin, is het misschien niet het ideale plantje voor jou. Denk goed na over de indeling van je tuin voordat je je hele karretje vol gooit met planten. 

Als tweede kan je een leuk tuinhuisje in je tuin neerzetten. Hier heb je natuurlijk wel iets meer geld en ruimte voor nodig, maar hoe leuk is het om een extra zitje in je tuin te hebben. Je kan er zoveel mee doen. Je kan het gebruiken als opslag voor de fietsen, maar je kan het ook echt heel gezellig maken. Zorg wel dat je het huisje goed behandelt met buitenbeits. Deze beits zorgt ervoor dat je huisje door weer en wind er mooi uit blijft zien. 

Als laatste is het een goed idee om wat schaduwplekken te creëren in je tuin. We mogen dan wel blij zijn dat de zomer is begonnen, maar we blijven Nederlanders dus een beetje schaduw op zijn tijd is best lekker. Je kan dit doen door schaduwdoeken op te hangen. 

http://www.moosefarg.nl