Bcentral
Image default
Business / Directories

Installeren van een achteruitrijcamera

Gefeliciteerd, je hebt de verstandige keuze gemaakt en gekozen voor veiligheid. Een achteruitrijcamera is een uitstekende toevoeging op jouw voertuig, want hierdoor is de dode hoek verleden tijd en kan je bovendien de gehele achterkant een stuk beter in de gaten houden. De aankoop is de eerste en belangrijkste stap, maar de achteruitrijcamera moet ook nog aangesloten worden. Dit is geen lastige klus, maar toch is het handig om dit gelijk goed te doen. Zodoende kunt u het ook laten uitvoeren door professionele monteurs (bijvoorbeeld door de monteurs van van Zwitserland).

Er zijn twee belangrijke componenten, namelijk de monitor en de camera zelf. Je hebt verschillende soorten en modellen, maar meestal zijn ze grofweg op dezelfde manier aangesloten. Wel heb je een verschil tussen achteruitrijcamera’s met bedrading en systemen waarbij de achteruitrijcamera draadloos is aangesloten op de monitor.

Als eerste moet je de set goed testen alvorens je alles aansluit. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan als het hele systeem al ingebouwd en aangesloten is. De camera zelf wordt in verreweg de meeste gevallen achterin of achterop het voertuig gemonteerd. Op deze manier is het overzicht symmetrisch aan beide kanten van het voertuig en heb je een goed overzicht. De monitor zelf bevestig je op het dashboard of op de voorruit op een vergelijkbare manier als met GPS systemen. Afhangend van het model moet de camera gemonteerd worden met schroeven of kan deze op een andere manier bevestigd worden. Ook de voeding wisselt per model en merk. Sommigen hebben een eigen batterij of accu, terwijl de rest is aangesloten op de elektronica van het voertuig zelf.

Hoe alles precies bevestigd en aangesloten moet worden hangt af van het model en kan je vinden in de meegeleverde handleiding. Zo sluit je de versies met draad aan via een kabel, terwijl de draadloze versies via een knop of ingebouwde software verbonden moeten worden.

Op vanzwitserland.nl vindt u meer informatie.

http://www.vanzwitserland.nl/