Bcentral
Image default
Business / Directories

Een auto leasen door middel van private lease

Auto’s leasen wordt al jaren gedaan door hoge piefen in de zakelijke en sociale branches. Met een auto van de zaak naar klanten kunnen rijden is vaak een van de vaste arbeidsvoorwaarden in het contract. Maar je hoeft niet per se een dure advocaat of hooggeplaatste diplomaat te zijn om een auto te kunnen leasen. Tegenwoordig kan iedereen het, wat je functie dan ook is. Private lease wordt dit genoemd, omdat je een auto leaset voor privégebruik. Wil jij ook gebruik kunnen maken van private lease? Lees dan hier hoe je dat doet.

Auto leasen

Tegenwoordig hoef je niet meer bij je baas aan te kloppen als je een auto wilt leasen. Dit kun je nu al doen bij verschillende dealers. Van Mossel is een bekende naam op dit gebied, maar ook bij andere autodealers en zelfs bij de ANWB is een auto leasen mogelijk. Hierbij kleven veel voordelen, terwijl je aan slechts een paar voorwaarden hoeft te voldoen.

Voordelen van leasen

Over het algemeen is een auto leasen veel goedkoper dan een auto kopen. Dit is niet alleen omdat je het aankoopbedrag over een lange periode uit kunt spreiden. Veel bijzaken worden namelijk van je overgenomen als je gebruikmaakt van private lease. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wegenbelasting, de APK en eventuele reparaties. Ook verzekeringen vallen hieronder. Kort door de bocht kun je dus wel zeggen dat je bij leasen alleen betaald voor de auto zelf en de brandstof, de rest doet het leasebedrijf.

Voorwaarden

Iedereen kan tegenwoordig wel een auto leasen, maar toch moet je rekeninghouden met een paar voorwaarden die het leasebedrijf aan je kan stellen. Zo moet je niet alleen een rijbewijs hebben, maar ook een bepaald inkomen waardoor je het maandbedrag wel kunt betalen. Dit maandbedrag is vaak aan te passen aan de situatie, dus dat is geen probleem. Ook geldt dat je geen negatieve BKR-registratie mag hebben. Leasen is een soort lening, dus kijkt het leasebedrijf naar je alsof je een lening af komt sluiten. Zolang deze punten op orde zijn kun je met een gerust hart een auto private leasen.