Bcentral
Image default
Business / Directories

Drie aandachtspunten voor een diamanten ring

Als u een diamanten ring wilt aanschaffen zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden, hieronder staan drie voorbeelden beschreven.

 

Diamant Karaat

Het karaat geeft aan hoe zwaar en groot een diamant is. Eén karaat staat gelijk aan 200 milligram. Karaat wordt vaak afgekort met de letters “crt”, een begrip dat u vaak tegen zult komen in de beschrijvingen van diamanten ringen. Met het blote oog is het lastig om het verschil te zien tussen bijvoorbeeld een 1,00 crt diamant of een 0,97 crt diamant. Maar het verschil is er wel en dat maakt dat er best een groot prijsverschil tussen deze twee diamanten zou kunnen zitten. Ga daarom na of u liever voor een perfectere diamant gaat voor een hogere prijs of dat u ook wel genoegen kunt nemen met een diamant van iets lagere kwaliteit maar ook voor een lagere prijs.

 

Diamant zuiverheid

Behalve het aantal karaat heeft u bij diamanten ook te maken met de kwaliteit, uitgedrukt in verschillende vaktermen zoals LC (loepzuiver) of bijvoorbeeld PI1 (met blote oog zichtbare oneffenheden). Als koper hoeft u deze termen natuurlijk niet uit uw hoofd te leren. Een goede juwelier of verkoper zou u haarfijn deze informatie moeten kunnen verstrekken. Zo kunt u ook gelijk checken of u wel bij een verkoper zit die verstand heeft van het vak. Net als bij het aantal karaat, zorgt het verschil in kwaliteit ook voor een andere prijs. Vaak geldt wel hoe hoger de kwaliteit, des te mooier de schittering van de diamant.

 

Vraag om hulp

Karaat en kwaliteit zijn dus twee belangrijke termen in de wereld van de diamant. Maar van de consument wordt natuurlijk niet verwacht dat ze deze termen kennen. Schaamt u zich niet om informatie hierover in te winnen bij uw juwelier of verkoper. Een diamanten ring koopt u niet zomaar, dus een deskundige staat u vaak al te graag bij om advies op maat te leveren zodat u uw perfecte diamanten ring kunt aanschaffen.