Bcentral
Image default
Business / Directories

Zakelijke telefonie wat is dat precies?

De modewoorden van de zakelijke telefonie zijn steeds moeilijker van elkaar te onderscheiden. Termen als ‘VoIP’ en ‘in de cloud’ worden zonder definitie gebruikt, vaak meerdere keren per pagina, en soms onderling verwisselbaar. Ondanks de uiteenlopende taal is er eigenlijk weinig dat deze twee termen van elkaar scheidt. Cloud telefoonsystemen en zakelijke VoIP bieden in wezen dezelfde telefoon systeemfunctionaliteit.   

Zakelijke telefonie voor gemak

Zakelijke telefonie omvat bijvoorbeeld VoIP en is een brede term die veel op internet gebaseerde VoIP-diensten vertegenwoordigt. Ondanks veranderende technologie, is de reden om zakelijke telefonie te gebruiken nog steeds hetzelfde als veertig jaar geleden. Bedrijven die er gebruik van maken willen o.a.:

  • Niet meer betalen voor individuele telefoonlijnen.

  • Willen intern én extern kunnen bellen met dezelfde dienst.

  • Waardevolle extra functies in het telefoonsysteem implementeren.

Zakelijke telefonie is erop gericht om analoge diensten volledig te vervangen. De analoge lijnen waren in de 20e eeuw zeer populair. Maar met de veranderingen in de communicatietechnologie zijn de koperen bedrading en de fysieke hardware die de analoge lijnen nodig hadden om te kunnen werken, overbodig. Zakelijke telefonie elimineert de noodzaak voor extra bedrading en hardware, omdat het volledig wordt gevoed door breedbandinternet.

Veel extra functies voorhanden

De telefoonsystemen van de 21e eeuw zijn ontworpen om de analoge systemen te vervangen en met gemak te overtreffen daar waar bedrijven vroeger op vertrouwden. Dat is de reden waarom De Nederlandse Provider functies bieden die ooit alleen maar voorbehouden waren aan analoge systemen.

Kostenbesparing

Met zakelijke telefonie bespaar je als bedrijf kosten op apparatuur, onderhoud en reparatie, kosten voor bellen per minuut en zelfs de kosten per functie. Met deze technische vooruitgang kunnen zowel kleine als middelgrote bedrijven toegang krijgen tot functies die tot voor kort slechts voorbehouden waren aan grote bedrijven. Hierdoor wordt het speelveld gelijk getrokken doordat dure functies betaalbaar zijn voor álle bedrijven ongeacht hun grootte of financiële kapitaal.

Ontdek de vele mogelijkheden

Het is zinvol om samen met de professionals van De Nederlandse Provider te bezien welke service die zij u kunnen bieden, goed is voor uw bedrijf. Maak een afspraak, doe wat onderzoek en ontdek welke functies bij uw bedrijf passen. Neem voor meer informatie over het aanbod van specifieke zakelijke dienst gerust contact met hen op.