Bcentral
Image default
Electronica en Computers

Grote bestanden versturen

Grote bestanden versturen Grote bestanden versturen kun je meestal niet zelf. Voor een paar kleine documenten is een e-mail genoeg. Maar als je grote bestanden moet delen met anderen, moet je naar andere wegen zoeken. Daar is specifieke software voor nodig die jij of je bedrijf meestal niet bezitten. Het kan via een aantal sites op internet. Maar is het veilig? Niemand moet de documenten kunnen onderscheppen, hacken of op een bepaalde manier in kunnen zien. Dat vraagt om een betrouwbare partner. SecuDoc is een firma die een veilige verzending kan waarborgen.

Grote bestanden tot 50 Gb

Soms moet je hele grote bestanden versturen. Denk aan lange video’s of complete databases. Met een maximum van 50 Gb is dat makkelijk te doen. Dat is meer dan bij de meeste andere bedrijven mogelijk is. Het moet wel heel extreem zijn als dit niet genoeg ruimte voor hetgeen je wilt versturen. Dit maximum hangt wel af van je abonnement. In sommige gevallen kun je gratis gebruik maken van de software. Dan heb je wel minder ruimte ter beschikking.

Veiligheid boven alles

Er is informatie die buitenstaanders absoluut niet in mogen zien. Sommige vertrouwelijke dingen moet je ook echt niet in de cloud zetten, zelfs niet door de medewerkers van Microsoft. In de cloud weet je nooit wie er bij kan, geoorloofd of ongeoorloofd. Als er vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen, kan het zelfs gebeuren dat rechtszaken tegen je aangespannen worden. Als er iets is waar je niet op zit te wachten, dan is het dat. Daarnaast verlies je het vertrouwen van mensen en bedrijven. Privacy gevoelige informatie of bedrijfsgeheimen moeten alleen gelezen kunnen worden door die ene persoon waarvoor de info bedoeld is. Hier is een mogelijk om zeer veilig grote bestanden te versturen. Versleuteld, met een tweetrapsbeveiliging. Dat kan door een sms-controle in te stellen. Je kunt zelf bepalen welke veiligheidsmaatregelen je wilt nemen. Dat hangt deels af van het abonnement dat je neemt. Maar laten we eerlijk zijn: het veilig versturen van grote bestanden is zo cruciaal dat er wel een prijskaartje aan mag hangen.

Zelf beheren

Bij sommige websites kun je wel grote bestanden versturen, maar dan geef je de regie uit handen. Na het uploaden kun je niets meer veranderen. Hier kun je zelf bepalen wanneer en aan wie je iets wilt versturen. Je kunt de gegevens net zo lang bewaren als je wilt. Dat is makkelijk als je denkt dat je het misschien nog aan iemand anders moet versturen. Het is daardoor niet nodig om twee keer te uploaden. Dat scheelt tijd. Bovendien houd je de regie op deze manier zelf in handen. Veilig en betrouwbaar, daar gaat het om.