Bcentral
Image default
Electronica en Computers

Draadloze versus bekabelde beveiligingscamera’s, welke is beter?

Tegenwoordig bewaken steeds meer mensen hun huizen, bedrijven en andere soorten eigendommen met behulp van beveiligingscamera’s. Meestal zijn ze aangesloten op een of ander opname-apparaat, zoals een bandrecorder of een harde schijf, zodat ze de gegevens kunnen opslaan. Ook IP-gebaseerde beveiligingscamera’s hebben de afgelopen jaren een gestaag stijgende acceptatiegraad gezien. Hiermee kun je op afstand een situatie in de gaten houden en opgenomen foto’s afspelen als je deze beveiligingscamera’s hebt geïnstalleerd. Bekabelde en draadloze bewakingscamera’s zijn de twee belangrijkste categorieën. Je moet met dit aspect rekening houden voordat je uiteindelijk beslist welke je in en rond het gebouw wilt installeren. Na het lezen van dit artikel kun je een besluit nemen over een ​​beveiligingscamera kopen die het meest geschikt is voor jouw behoeften.

Draadloze beveiligingscamera’s

Wi-Fi is het protocol dat wordt gebruikt door draadloze beveiligingscamera’s om opgenomen beelden via internet naar een cloudserver te uploaden. Hierdoor is het mogelijk om de beelden te zien op elk apparaat dat toegang heeft tot internet. Tegenwoordig worden veel draadloze camera’s ook wel slimme camera’s genoemd. De term “slimme camera” wordt vaak gebruikt om te verwijzen naar draadloze beveiligingscamera’s vanwege hun vermogen om te worden bestuurd door een app op de smartphone van de gebruiker. Het is ook te danken aan hun vermogen om te integreren met andere slimme apparaten en systemen voor thuisgebruik, zoals Amazon Alexa, Google Assistant en interactieve sloten, luidsprekers en lampen. Sommigen kunnen de film ook analyseren en inzichten geven, zoals of er al dan niet een pakket bij je voordeur ligt of dat het object in je achtertuin een persoon of een dier is. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat veel draadloze camera’s niet echt draadloos zijn, omdat ze via een stroomaansluiting op het elektriciteitsnet moeten worden aangesloten. Andere draadloze camera’s gebruiken echter oplaadbare batterijen.

Bekabelde beveiligingscamera’s

Bekabelde beveiligingscamera’s zijn camera’s die verbinding maken met monitoren en recorders door middel van kabels in plaats van draadloze technologie. Het is de oudste manier om de omgeving rondom je huis in de gaten te houden. Hoewel het een oude methode is, zijn er zelfs nu nog verschillende voordelen aan verbonden. De signaalkwaliteit van bedrade camera’s is meestal beter dan die van draadloze camera’s, omdat het signaal niet kan worden verstoord tenzij de kabels worden doorgesneden. Dankzij de kabel krijgen je monitor en recorder allebei het signaal zonder enige storing door. Afgezien daarvan is het installeren ervan een fluitje van een cent, zolang je niet bang bent om op een ladder te staan.