Bcentral
Image default
Electronica en Computers

Dome VS Bullet camera

Tijdens het winkelen voor een huis beveiligingssysteem of een bedrijf bewakingssysteem, bent u het meest waarschijnlijk te vestigen tussen de twee populaire opties namelijk bullet camera’s en dome-camera’s. Als u ze bekijkt, steken kogelcamera’s naar buiten als een geweerloop, terwijl domecamera’s hun bovenste gedeelte de vorm van een koepel hebben. Afgezien van de uiterlijke kenmerken, zijn de belangrijkste functies van de twee typen zeer vergelijkbaar. Slechts enkele kleine verschillen maken de eindgebruikers kiezen voor de ene over de andere.

Om u te helpen een betere vergelijking tussen de genoemde twee te doen, hier zijn we penning naar beneden die ‘kleine’ verschillen viz. montage-opties, locatie voor installatie, bereik, en nog veel meer:

 

Installatie

Als het gaat om set-up, bullet camera’s zijn flexibeler in vergelijking met hun dome tegenhangers. Bulletcamera’s zijn ‘point and shoot’-apparaten. U hoeft alleen maar de montagebeugel aan een muur of oppervlak te bevestigen en uw toestel is klaar om op te nemen. Zelfs als u na de installatie het gezichtsveld wilt veranderen, hoeft u alleen maar de hoek van deze camera’s in de gewenste richting te veranderen en de camera’s kunnen zonder problemen opnieuw worden geplaatst.

Het is niet nodig dat koepels moeilijk te monteren zijn, maar het eigenlijke addertje onder het gras komt wanneer de gebruiker het gezichtsveld moet veranderen. De gebruiker moet eerst de cam demonteren, de gewenste hoek bepalen, en hem dan weer monteren. Dus, je zou kunnen voelen de noodzaak van het bellen van de beveiliging installateur als het kan een beetje onhandig voor u om het te doen allemaal door uzelf.

 

Beste Locatie

Laten we beginnen met dome recorders. De slanke en elegante uiterlijk en minder opdringerig beroep maakt ze een populaire keuze om de binnenkant van een huis en een bedrijf setup te beschermen. Ze passen naadloos in het interieur en de inrichting van uw huis of kantoor zonder dat er grote veranderingen nodig zijn. Dus, al met al, koepelvormige apparaten zijn een verstandige keuze voor binnenshuis.

Als we het hebben over de bullet cams, zijn ze beter geschikt voor het bewaken van uitgebreide buitenshuis. Robuuste behuizingen en weerbestendige coatings stellen hen in staat om zelfs de meest onvergeeflijke weersomstandigheden te weerstaan en ze op te nemen, ongeacht of het regent of schijnt. Daarom is het altijd raadzaam om de weerbestendigheid van het systeem te controleren voordat u de laatste hand legt aan uw buitenbewakingsapparaat.

 

Bereik

Er zijn ‘n’ aantal kenmerken waarvan het bereik van een bewakingsapparaat afhangt. Sommige daarvan zijn sensor chip, WDR (Wide Dynamic Range), type lens, resolutie, Back Light Compensation, Auto Gain Control, en nog veel meer.

Het is moeilijk te zeggen welk type een groter bereik heeft. Over het algemeen hebben bullet camera’s echter de vorm waarin een grotere lens kan worden ingebouwd, wat uiteindelijk het bereik van de opnamen vergroot. Anderzijds beperkt de vorm van de koepelcamera op een of andere manier het bereik van de lens.

Door het grotere bereik zijn bullet cams meer geschikt voor buitentoepassingen waarbij de gebruiker vaak grote gebieden moet bewaken, zoals parkeerterreinen en erven.

Maar, zoals eerder vermeld, het bereik is afhankelijk van meerdere factoren, dus het is mogelijk dat u een dome cam vindt die een groter bereik heeft in vergelijking met zijn bullet versie.

 

Open of verborgen

Bullet cams zijn veel meer discreet en kunnen gemakkelijk worden gespot in vergelijking met hun dome-versies. Een bullet cam schreeuwt het luid uit: ‘Hé daar! Je wordt gezien’. Dit helpt bij het afschrikken van inbrekers die zelfs geen voet op uw terrein zetten.

Dome camera’s aan de andere kant, mengen zich goed met de omgeving en zijn in vergelijking moeilijker te spotten. Daarom zijn ze een betere keuze als u alles wilt zien zonder mensen te laten weten dat ze worden opgenomen. Ongetwijfeld zijn ze meer geschikt voor heimelijke toepassingen in vergelijking met de bullet cams.

 

Klik hier voor alle dome camera’s

Klik hier voor alle bullet camera’s

 

Conclusie

Nu, wat je hoeft te doen is, gaan zitten, analyseren, en noteer uw veiligheidseisen. Zodra u de laatste hand hebt gelegd aan zaken als het vereiste bereik, voorlopige locatie en dergelijke, zal het slechts een kwestie van minuten zijn om de juiste keuze te maken. Het geleide onderzoek van eigenschappen met een begrip van het doel van toezicht zal u helpen een product te kopen dat uw geld waard is.

 

 

 

https://www.securitythuis.nl/