Bcentral
Image default
Dienstverlening

De voordelen en mogelijkheden bij truss huren

Truss huren: waarvoor doe je dat?

Als je een zakelijk evenement gaat organiseren dan moet je ook kijken naar de mogelijkheden van een truss huren. Trussen bieden namelijk vele manieren om jouw event extra professioneel te maken. Zeer waarschijnlijk heb je deze materialen al wel eens eerder gezien. Het gaat hier om de aluminium constructies die erop gebouwd zijn om zware audiovisuele apparaten te tillen. Er bestaan verschillende soorten trussen. Zo heb je de driehoek-, de vierkant- en de rechthoekconstructie. De respectievelijk drie en vier aluminium pijpen van deze constructies zijn onderling verstevigd met dwarsbuizen. Omdat audiovisuele apparaten zo belangrijk zijn bij een zakelijk evenement wordt er vaak gekozen voor het truss huren.

De voordelen van een truss huren

Een groot voordeel van de trussen is dat deze ontzettend licht in gewicht zijn. Ze zijn vervaardigd uit aluminium en daarom makkelijk te verplaatsen. Dit maakt ze ideaal voor vervoer naar de evenementenlocatie. Ook zijn de losse elementen opzichzelfstaand niet heel groot en dus kunnen er veel tegelijkertijd in één truck vervoerd worden. Dat is een enorm voordeel. De meeste organisatoren van evenement kiezen voor het huren van truss. Wellicht vraag je je af waarom. Het is niet alledaags dat een evenement georganiseerd wordt. Deze mensen hoeven buiten het evenement om dus niet te beschikken over deze materialen. Om te voorkomen dat ze zelf moeten zorgen voor een opslag schakelen ze een professionele partij in die ten tijde van het evenement de trussen komt brengen. Het voordeel van truss huren is dat je er daarna ook weer van af bent. De leverancier neemt deze in haar truck weer mee naar het bedrijf. Als jij een evenement gaat organiseren hoef je hier dus geen zorgen over te maken.

Creatief met truss

Eerder is het in de lucht hijsen van audiovisuele apparatuur als voornaamste reden genoemd voor het gebruik van trussen. Maar dat betekent niet dat je trussen niet tevens op een andere manier kunt inzetten. Integendeel: je kunt juist erg creatief worden met trussen. Denk bijvoorbeeld aan een constructie maken waartussen je een reclamedoek spant. Dit kun je perfect gebruiken om een bepaalde boodschap op te zetten. Wellicht wil je je gasten van harte welkom heten, of zet je de constructie buiten op de parkeerplaats neer om de gasten te bedanken voor hun komst. Daarnaast kun je de trussen ook gebruiken als afscheiding. Zo tover je één grote ruimte om in meerdere kleinere ruimtes. En natuurlijk heb je zelfs de mogelijkheid om met trussen een beursstand te maken. Zo zie je maar weer dat je met trussen zeer creatief kunt omgaan om indruk te maken op de gasten van je evenement.

https://riggingbox.nl/truss-huren/