Bcentral
Image default
Mode en Kleding

Welke bh dragen na een operatie

Welke bh dragen na een operatie

Ben jij net geopereerd aan je borsten, dan komt er een hele hoop op je af. Of het nu een medische ingreep of cosmetische ingreep betreft, de kans dat er wat emoties bij komen kijken is natuurlijk vrij groot. Een stuk van je vrouwelijkheid is zojuist flink onder handen genomen. Daarnaast ben je wellicht nog een beetje wazig van de verdoving die je gehad hebt, dus alles bij elkaar is het een best heftige ingreep. Toch is het belangrijk dat jij je direct bezighoudt met het herstel van je lichaam. Het herstel bepaald namelijk voor een groot deel het uiteindelijke resultaat. Het resultaat is natuurlijk nou net datgene waar je het allemaal voor doet. Het is dus belangrijk, dat je direct nadat je uit het ziekenhuis vertrekt doet wat er door de arts aan je wordt voorgeschreven. Het begint met het dragen van een goede bh! Maar welke bh draag je?

Compressie bh

Het maakt niet uit of je nu van cup k naar cup d bent gegaan of andersom. In beide gevallen is het belangrijk dat jij na het verwijderen van het door de arts aangelegde drukverband direct een compressie bh gaat dragen. Deze bh zorgt ervoor dat je borsten goed en in alle rust kunnen herstellen. Vooral wanneer je nu nog pijnlijke borsten hebt, zal deze bh een hele verlichting zijn. Je borsten kunnen namelijk helemaal geen kant op, iets wat niet alleen het herstel ten goede komt, maar ook de pijn van eventuele zwellingen die zullen optreden naarmate de tijd vordert. De eerste paar dan zal het vaak nog wel meevallen. Tot het moment het drukverband wordt verwijderd. Zorg er dus voor dat je hier op voorbereid bent en ga vast op zoek naar een goede bh!

Nieuwe bh’s uitzoeken

Wanneer je operatie is geslaagd en je periode van herstel achter de rug is, is het tijd om nieuwe bh’s uit te gaan zoeken. Het eerste wat je gaat doen, dat is natuurlijk je cupmaat berekenen. Doordat er het nodige is veranderd, is de kans groot dat jij ineens een maatje groter of zelfs maatje kleiner nodig hebt. Wanneer je dit hebt opgemeten, kun je in de bh maattabel zien welke maat hierbij hoort en kun je eindelijk op zoek naar je nieuwe bh! Wel is het verstandig niet direct je hele kast vol te gooien met je nieuwe maat, want ook na verloop van tijd, kan het zijn dat er nog wat lichte zwellingen zijn die gaandeweg zijn afgezakt, waardoor je borsten iets kleiner zijn geworden.