Bcentral
Image default
Bedrijven

Wat kunt u het beste met uw woning doen wanneer u en uw partner uit elkaar gaan?

Uit elkaar en huis verkopen

Gaan uw huidige partner en u uit elkaar en willen jullie de woning graag verkopen? In deze situatie kan op verschillende manieren gehandeld worden. Wannner u en uw partner uit elkaar gaan, komt er al veel bij kijken en zijn er veel zaken die geregeld moeten worden. Om deze reden is het belangrijk dat het verkoopproces snel gaat en zonder enige onenigheid gebeurt. Zo kan meer stress en onzekerheid voorkomen worden. Door uw huis te verkopen aan een vastgoedmakelaar als Sons Real Estate, bent u ervan verzekerd dat uw woning verkocht wordt en komt u dus niet voor onzekerheden te staan. U kunt uw woning bij ons aanmelden om gratis een vrijblijvend bod te ontvangen.

 

Verdelen woningwaarde

Ten eerste is het belangrijk om de woningwaarde te bepalen. Dit kan gedaan worden aan de hand van het inschakelen van een taxateur. Hierbij is het ook van belang dat de hypotheekschuld wordt vastgesteld. Er kan namelijk sprake zijn van overwaarde of onderwaarde bij verkoop van de woning. Er is sprake van overwaarde wanneer de hypotheekschuld lager is als de woningwaarde. Dit betekent dat de hypotheek na verkoop afgelost is en er zelfs nog een extra bedrag overblijft. Het bedrag dat overblijft moet eerlijk over beide partijen verdeeld worden. Wanneer er sprake is van onderwaarde, betekent dit dat de hypotheekschuld hoger is dan de woningwaarde. Dit bedrag aan hypotheekschuld moet ook eerlijk onder beiden verdeeld worden.

Wanneer u de woning samen gaat verkopen, moet ook samen een vraagprijs en uiteindelijke verkoopprijs tot stand gebracht worden. Wanneer één van beiden bij de aankoop van de woning meer geld heeft ingelegd, kan het zo zijn dat de verkoopprijs dus niet eerlijk gedeeld wordt door beiden. In deze situatie kan het zijn dat de één meer krijgt dan de ander. Dit hangt echter af van afspraken die voorafgaand aan de koop van de woning vastgelegd zijn.

 

Snel uw woning verkopen

Omdat bij het uit elkaar gaan komen al veel verschillende zaken kijken. Om deze reden is het begrijpelijk dat u niet voor nog meer onzekerheden en stress komt te staan. In deze situatie kunt u er voor kiezen om uw woning direct te verkopen aan Sons Real Estate. Wij voorkomen voor u een langdurig verkooptraject. Tevens zorgen wij ervoor dat u niet voor onzekerheden komt te staan. Wanneer u zich bij ons aanmeld komen wij langs voor een bezichtiging en zal een waardebepaling plaatsvinden. Bij akkoord tussen beide partijen wordt een overeenkomst opgesteld en een overdrachtsdatum bepaald.

http://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-aan-vastgoedmakelaar/