Bcentral
Image default
Bedrijven

Welke huidverzorging kan je het beste gebruiken bij jouw huidtype?

Net zoals dat iedere persoon verschilt, is ook iedere huid anders. Daarom werken dezelfde producten voor huidverzorging niet bij iedereen. Algemene producten zoals natuurlijke creme zijn bij de meeste huidtypes te gebruiken, maar zeep bijvoorbeeld niet. Hieronder vind je welke producten geschikt zijn voor jouw huid.

Normale huid

Als je geen last hebt van roodheid van de huid, of vette of droge plekken en je hebt een egale huidteint, dan heb je waarschijnlijk een normale huid. In dit geval heb je veel keus met betrekking tot huidverzorgende producten. Om ervoor te zorgen dat je huid niet te droog of te vet wordt, is het belangrijk om je vocht- en vetgehalte op peil te houden. Hiervoor kan je kiezen voor producten die rijk zijn aan vitamine E en ingrediënten hebben als aloë vera en kamille.

Droge huid

Als je enige doffe plekken hebt op de huid met wat huidschilfertjes en je huid voelt trekkerig na het wassen, dan heb je waarschijnlijk een droge huid. Bij dit type huid kan je het beste gebruik maken van producten die vocht inbrengen. Hiertoe behoren melk of olie bevattende producten, zoals kokosmelk en olijfolie. Bij een droge huid is het aangeraden om extra stappen toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, zoals het aanbrengen van een voedend serum of een gezichtsmasker.

Vette huid

Een vette huid kenmerkt zich door een glans over de huid en een overproductie van talg, waardoor je sneller last hebt van mee-eters en puistjes. Dit kan zijn doordat je huid een tekort heeft aan vocht, waardoor het juist meer talg gaat produceren. Bij een vette huid moet je vooral niet gebruik maken van agressieve, uitdrogende ingrediënten, maar juist wel van milde producten, zoals aloë vera. Maak daarnaast ook gebruik van een voedende crème, die speciaal is ontwikkeld om overtollig talg onder controle te houden. Een natuurlijke creme is hiervoor altijd een goede optie.

https://www.origanic.nl/collections/gezichtscreme