Bcentral
Image default
Bedrijven

Tips voor het kiezen van het juiste hoofdkussen

Vaak wordt gedacht dat een goed matras een garantie is voor een goede nachtrust. Uiteraard slaap je aanmerkelijk beter op een goed matras, maar het betekent niet dat alle slaapproblemen daarmee zijn opgelost. In veel gevallen is een goed hoofdkussen minstens zo belangrijk. Een goed matras mag voldoende ondersteuning geven aan je ruggengraat, de schouders en de nek moeten ook niet vergeten worden. Het kiezen van het juiste kussen is vaak nog een hele opgave.

Tips voor een goed hoofdkussen

Een goed hoofdkussen biedt niet alleen het hoofd en de nek voldoende ondersteuning, het voorkomt ook hardnekkige klachten. Is je hoofdkussen te zacht, dan is de kans groot dat je op den duur rug-, schouder- en nekklachten gaat krijgen. In de meeste gevallen wordt dat veroorzaakt doordat de nekspieren zich niet optimaal kunnen ontspannen. De aanschaf van een goed hoofdkussen zorgt er indirect ook voor dat je sneller in slaap valt. Ga je een hoofdkussen kopen, besteed hier dan de juiste aandacht aan.

De slaaphouding is net zo belangrijk

Terwijl de een juist zweert bij een stevig hoofdkussen, kan de ander juist voordeel hebben bij een zacht kussen. Ook het gebruikte materiaal kan van invloed zijn. Zo is een katoenen kussen meer geschikt voor de zomer vanwege de vochtregulerende eigenschappen en is dus aan te raden indien men veel zweet tijdens de slaap. Ook de houding is van belang bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen. Zo is de ondersteuning van de nek extra belangrijk als je op de rug slaapt. Slaap je vaker op je zij, dan kan je baat hebben bij een kussen wat zich makkelijk naar je lichaam vormt. Ruim 50% van de Nederlanders slaapt op de zij. Het kan dus zo zijn dat je eigenlijk al jarenlang een verkeerd kussen gebruikt. Laat je daarom goed voorlichten als je gaat kijken naar een nieuw hoofdkussen, je gezondheid is het absoluut waard.