Bcentral
Image default
Marketing

Sterke content creëer je zo

Een goede dosis humor, dat heb je nodig voor het opstellen van inhakers die interactie en engagement verhogen op jouw social media kanalen. Uit het verleden zijn er tal van voorbeelden te benoemen. Lees hier degene die wij het beste vinden. 

 

De perfecte ‘Krul’ op het WK 2014 tegen Costa Rica

Het was erop of eronder. Dat dacht Louis van Gaal toen hij met de meest legendarische wissel ooit inzette. Niet veel trainers hadden het lef om zo’n wissel in te durven zetten, maar hij deed het. IN de tweede helft van de verlening wisselde Van Gaal Cillessen voor onze penaltykiller Krul. Aan Krul de taak om de penalties van Costa Rica te stoppen om ons zo naar de volgende ronde van het toernooi te keepen. En Krul deed het! Hij stopte er twee. Hiermee ging Nederland door naar de volgende ronde in het toernooi. Andrelon haakte hierop in door te veronderstellen dat hun shampoo zorgt voor de perfecte ‘Krul’.

De juiste baankeuze is essentieel

Een pijnlijk moment, zo kun je het wel noemen. Kramer ligt op koers voor de gouden plak. Helaas werd hij door zijn coach de foute baan ingestuurd, waardoor hij gediskwalificeerd werd. De gouden plak was als sneeuw voor de zon verdwenen. Randstad haakte hierop in met een boodschap dat een juiste baan niet voor iedereen weg is gelegd, maar wel cruciaal is. Dat bericht ging natuurlijk viraal.

PostNL wrijft het er nog even in bij Ramos, een extra kaart op de post

Kijkers van de wedstrijd Real – Ajax waren getuigen van een onvoorspelbare gebeurtenis. De Amsterdammers overtroffen alle verwachtingen. Het werd 1-4 voor Ajax.  PostNL haakte nog geen half uur na de wedstrijd in op Ramos. Dit omdat Ramos eerder bewust een gele kaart pakte, zodat hij met een schone lei aan de kwartfinale kon beginnen. Maar dan moets er natuurlijk wel nog gewonnen worden van Ajax. Dit lukte de Madrilenen niet. Ramos zag Ajax klaarblijkelijk niet als gedegen tegenstander. Real Madrid werd uitgeschakeld, maar hopelijk deed het PostNL kaartje hem goed. 

De onbetaalbare kipnugget van McDonalds

150 duizend dollar voor een banaan? Dat is veel geld. Maar iemand heeft het daadwerkelijk neergelegd voor het kunstwerk. De hele wereld in rep en roer want wie betaalt er nou zo’n torenhoog bedrag voor een banaan? McDonalds haakte in met haar eigen onbetaalbare kipnugget achter een stuk duct tape, aan de muur bevestigd. De lachers kreeg McDonalds hier wel degelijk mee op de hand. 

Wij helpen jou graag

Wij hopen jou te hebben kunnen inspireren met de voorbeelden uit deze blog. Heb je een idee? Ga er direct mee aan de slag. Kom je er zelf niet uit, maar past het wel bij jouw onderneming? Dan helpen wij jou natuurlijk graag met het opstellen daarvan.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeroen van Promoboer – relatiegeschenken met logo.

 

https://promoboer.nl/