Bcentral
Image default
Bedrijven

Platteland of stad?

Eindelijk, na 25 jaar bij je ouders te hebben gewoond is het eindelijk zo ver. Je gaat het huis uit en gaat samen wonen met je vriendin. Jullie hebben beide een flinke spaarrekening om de kosten voor het kopen van een huis te kunnen bekostigen en gaan dus vol goede moed de markt op. Bij het eerste makelaars kantoor zitten jullie al met het eerste dillemma. Gaan we in de stad of op het platteland wonen?

Wonen op het platteland, rustige dorpjes en weinig drukte

Op het platteland is misschien minder te doen dan in de stad maar dat hoeft niet te betekenen dat hier wonen als minder leuk wordt ervaren. Op het platteland kun je namelijk genoeg dingen doen om jezelf te vermaken. Zo ben je altijd dicht bij de natuur en kan je waar en wanneer je maar wilt de drukte van de stad ontvluchten. Na een hevig gesprek kan het helpen om een stukje te gaan lopen in een rustige omgeving. In de stad is dit niet mogelijk door alle drukte en de mensenmassa. Op het platteland is dit wel mogelijk. Tevens krijg je op het platteland meer grond voor je geld en zal je huis dus ook groter zijn.

Een stad is vol met gezellige drukte

Ben jij heel sociaal aangelegd en wil je waar dan ook kunnen communiceren met mensen? Dan is wonen in een stad helemaal voor je weggelegd. Hier heb je namelijk altijd wat te doen en kun je al je energie kwijt. Het nadeel is dat je iets meer geld moet neerleggen voor een huis van dezelfde grote en daardoor het niet altijd betaalbaar is.

Oplossing ga in een dorp dichtbij de stad wonen

Wonen in een drop dichtbij de stad kan veel voordelen hebben. Aan de ene kant heb je een rustige omgeving en aan de andere kant ben je binnen een paar minuten in een drukkere omgeving. Zo kun je kiezen om niet in Roermond te gaan wonen maar in plaats daarvan op zoek te gaan naar een huis te koop Herten advertentie, dit huis te kopen en alsnog dicht in de buurt bij Roermond te wonen.

https://vancromvoirt.nl/makelaar-herten/