Bcentral
Image default
Bedrijven

Krijg meer ingevulde lijsten voor je onderzoeken

Een onderzoek via vragenlijsten, enquêtes en peilingen wordt tegenwoordig bijna altijd digitaal gedaan. Men maakt nauwelijks nog gebruik van schriftelijke vragenlijsten of telefonische onderzoeken. Dat heeft vooral te maken met de respons die mensen hierop geven. Hetzelfde geldt overigens voor straatonderzoeken die al een hele lange tijd nauwelijks worden uitgevoerd. Dat heeft ook te maken met de matige respons en dat weinig mensen hieraan willen meewerken. Wanneer je als gemeente de mening van een burger over een bepaalde kwestie wilt peilen, ontkom je er niet meer aan om dit op een digitale manier uit te voeren.

 

Alles gaat digitaal

Zoals we vaker horen gaat alles digitaal. Mensen hebben steeds minder behoefte om via schriftelijke handelingen taken uit te voeren. Hier vallen dus ook vragenlijsten onder. Onderzoekers maken daarom steeds meer gebruik van digitale middelen. Voorheen bestonden deze middelen vooral uit een speciale computer of computer. Tegenwoordig is dit lang niet meer het geval en kunnen mensen vragenlijsten invullen vanuit hun smartphone. Dat heeft te maken met de technologische innovaties die onze toestellen hebben ervaren. Hierdoor beschikken deze telefoons nu over de kracht van een kleine computer. Hierdoor zijn de mogelijkheden qua toepassing van enquêtes enorm toegenomen. Zo kunnen mobiele telefoons nu heel makkelijk gebruikt worden voor het uitvoeren van interne en externe onderzoeken binnen gemeente. Dit heeft volgens veel verschillende gemeenten een aantoonbaar effect.

 

De invloed van apps op vragenlijsten en enquêtes

Ten opzichte van vroeger zijn mensen tegenwoordig enorm druk. Ze plannen alles bij elkaar en maken weinig gebruik van tijd waarin zij niks doen. Je ziet dit ook steeds meer in het bedrijfsleven. Je ziet daar namelijk dat mensen steeds langer en steeds harder werken. Dit heeft ook veel impact op activiteiten buiten werk , in dit geval het invullen van een vragenlijst. Mensen hebben hier dan minder zin in en dat kost ze teveel moeite. Gelukkig kun je hier slim op inspelen. Doordat mensen zoveel op hun telefoon zitten zijn ze hier ook makkelijker te bereiken. Een participatie applicatie kan er daardoor voor zorgen dat mensen meer bereid zijn de vragenlijsten in te vullen. Buiten dit zorgt het voor hogere kwaliteit antwoorden en daardoor kan er een beter uiteindelijk resultaat worden geleverd. Het inzetten van dergelijke apps bij enquêtes , peilingen of vragenlijsten wordt hierdoor steeds belangrijker. De  invloed van deze ontwikkelingen zal alleen maar blijven toenemen. Ten slotte is een participatie app veel sneller wat dus zal zorgen voor minder frustratie op het gebied van laadtijden.

https://www.gemeentepeiler.nl/participatie-app/