Bcentral
Image default
Bedrijven

Hoe kies je het juiste schoonmaakbedrijf

Wanneer je een schoonmaakbedrijf wilt inhuren dan is het wel fijn dat je een goed maar ook betrouwbaar bedrijf inhuurt. Ook is het belangrijk dat je de juiste afspraken maakt zoals wat moet er schoongemaakt en tarieven bijvoorbeeld. Er zijn heel veel tips waar je goed op kunt letten en hieronder kan je ze vinden. 

De juiste keuze maken doe je zo

Een goede tip om de juiste keuze te maken is bijvoorbeeld een eisenlijst opstellen, zo kan je meerdere punten opstellen waar schoonmaakbedrijven aan moeten voldoen. Als je wilt dat ze heel erg op het milieu letten dan kan je dat aangeven op de lijst. Ook is het handig om aan te geven wat er schoongemaakt moet worden en of het betreffende schoonmaakbedrijf wel gespecialiseerd genoeg is. Ook de werkwijze die jij fijn vindt en referenties aanvragen is een goede tip om een betrouwbare schoonmaker te vinden. Als laatst kan je offertes gaan verzamelen en hieruit kan je dan een handjevol schoonmaakbedrijven selecteren die aan de meeste eisen voldoen. Er zullen ongetwijfeld maar een klein handjevol bedrijven zijn die aan al je eisen voldoen. Met de laatste paar bedrijven kan je dan even goed om de tafel en dan kan je ook een vast contactpersoon beter leren kennen, uit dit gesprek kan je achterhalen of dit bedrijf wel iets voor jou is.

Waarom zou je een schoonmaakbedrijf moeten inschakelen?

Wanneer je zelf alle schoonmaak klusjes doet dan kost dit ontzettend veel tijd, je moet spullen inkopen, schoonmaakschema’s maken, schoonmaken, wc papier vervangen en waarschijnlijk ook nog alles weggooien. Een schoonmaakbedrijf die doet dit allemaal voor je. Als je een schoonmaakbedrijf inschakelt dan bespaar je ook geld omdat je werknemers nu niet meer hoeven schoon te maken. Je werknemers kunnen lekker door blijven werken en het werkt komt dus niet stil te liggen.