Bcentral
Image default
Bedrijven

Heeft een werkplekinstructiekaart maken nut?

Het is helemaal niet gek als er wel eens door je hoofd heen spookte of het eigenlijk wel nut heeft op een werkplekinstructiekaart te maken. Je bent er als werkgever namelijk niet toe verplicht, dus waarom zou je er tijd en moeite in stoppen? Goede vraag. In deze blog lees je meer over of het maken van een WIK nut heeft.

 

Werkplekinstructiekaart maken wordt aangeraden

Het is dan niet verplicht, maar wordt zeker wel aangeraden. Werkgevers moeten hun personeel voorlichting geven als er gewerkt wordt met giftige, gevaarlijke stoffen. De vorm waarin dat gedaan wordt mag echter zelf bepaald worden. Nu is het zo dat een werkplekinstructiekaart maken de meest simpelste en duidelijkste manier is om dit te doen. Het is dus de makkelijkste manier om te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving.

 

Bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer

Een werkplekinstructiekaart maken draagt bij aan het creëren van een veilige werkplek, maar wat kun je als werkgever nog meer doen om hieraan bij te dragen? Het begint bij het geven van het goede voorbeeld. Als de baas er de kantjes afloopt, gaan werknemers dat automatisch overnemen. Wees daarom als leidinggevende bewust van je rol. Ook is het een goed idee om regelmatig rond te vragen of er tegen problemen aan wordt gelopen. Een klein stukje vloer dat een beetje loszit kan al struikelgevaar veroorzaken. Het laatste wat je als werkgever wilt is dat er een ongeluk gebeurd door een klein iets dat makkelijk voorkomen had kunnen worden.

 

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/