Bcentral
Image default
Bedrijven

Je bedrijf duurzamer maken

Tegenwoordig draait alles om duurzaamheid. Je ziet het overal om je heen. Mensen zijn opeens bezig met duurzaamheid, plastic is niet meer goed en overal worden opeens windmolens geplaatst. Langs de snelweg doemen ze de laatste tijd veel op. Ook bedrijven zijn bezig om steeds meer duurzamer te worden. Je ziet dat veel gloednieuwe bedrijfspanden duurzaam zijn gebouwd en gericht zijn op de toekomst. Duurzaamheid is de toekomst en daarom gaan steeds meer bedrijven hierop letten. Ook jij kan je bedrijf duurzamer maken. Ben je benieuwd hoe? Lees dan verder.

Adviesbureau energietransitie

Als bedrijf wil je graag letten op je energie als je duurzamer wil worden. Een adviesbureau energietransitie kan je hierbij helpen. Een adviesbureau energietransitie kan voor jou als bedrijf een EED Audit doen, een informatieplicht energiebesparing of je bedrijf voorzien van een energielabel bedrijfspand. Dit zijn allemaal dingen die interessant kunnen zijn voor je bedrijf. Daarbij is een adviesbureau energietransitie 100% onafhankelijk en is daarna alles duidelijk voor iedereen.

EED audit

Zoals net al gezegd kan zo een bureau dus een EED audit doen voor je bedrijf. Een EED audit is een verplichting. Deze verplichting komt voort uit de Europese Energie Efficiency (EED). Bij een EED audit worden er vier onderdelen gedetailleerd toegelicht. Deze onderdelen zijn een overzicht van de huidige energiestromen, dat is inclusief vervoer. Ook wordt er een beschrijving gemaakt van de factoren die het energieverbruik beïnvloeden. Een gekwalificeerd overzicht van het energiepotentieel voor de komende vier jaar zit er ook in. Als laatste zit er nog een beschrijving in van de mogelijke kosteneffectieve energiebesparingsmaatregelen. 

Inhuren

Een bureau dat zulke dingen voor je doet kun je gemakkelijk inhuren. Deze bureaus kan je online vinden en je kunt dan vrijblijvend contact met ze opnemen. Je gaat altijd samen in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Bureaus zitten overal in het land en helpen je graag. Om van tevoren al meer informatie te krijgen kun je natuurlijk ook altijd alvast even kijken op de website. Je kunt op die manier je verder verdiepen in zaken zoals de EED audit en kijken waar je eventueel vragen over hebt.

https://www.justlookforward.com/