Bcentral
Image default
Bedrijven

Hoe word je een goede elektricien?

Als elektricien monteer je geheel bij elkaar horende elektrische apparaten en leg je elektriciteit aan. Hierdoor ben je ook gelijk verantwoordelijk voor de veiligheid. Door alle verantwoordelijkheid wordt dus aangeraden de opleiding tot elektricien te volgen. 

Opleiding elektricien

De MBO opleiding voor elektricien is de opleiding Elektrotechnische installaties, deze opleiding duurt 2 tot 3 jaar. Hierna moet dan nog de HBO opleiding gevolgd worden. De HBO opleiding is de HBO elektrotechniek, deze opleiding duurt 4 jaar.

Salaris

Een elektricien verdient maandelijks tussen de €1.600 en €2.700, dit hangt af van verschillende factoren. Werk je bijvoorbeeld voor jezelf of voor een baas? Hoe lang heb je ervaring? Over welke vakdiploma’s beschik je? en de vrije dagen. Dit alles speelt een rol met wat je verdient als elektricien zijnde. 

Persoonlijkheid

Als elektricien moet je iemand zijn met een goede en vrolijke persoonlijkheid, omdat je vaak bij mensen werkt is het belangrijk dat je goed bent met de omgang van mensen. Je moet ook weten hoe je moet reageren op momenten dat de mensen minder bij zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan iets wat stuk is gegaan, kortsluiting of complete stroomuitval. Het is dus belangrijk dat je vrolijk bent, durft en kan praten met de mensen en ook weet uit te leggen wat je doet, hierdoor win je het vertrouwen van de mensen. 

Ervaring

Door steeds meer ervaring op te doen als elektricien word je ook beter in je werk, je gaat alles beter snappen, ontdekt de handigheidjes en je wordt sneller in je werk. Dit alles helpt uiteindelijk ook mee om meer te gaan verdienen, als er veel mensen goed over je praten zouden ze je ook bij anderen kunnen aanbevelen waardoor er meer werk komt voor jou. Bij Elektricien Amsterdam wordt je hiervoor beloont en kan je een salarisverhoging tegemoetkomen.