Bcentral
Image default
Bedrijven

5 tips van slotenmakers in Eindhoven om jouw woning inbreek veilig te maken

Zonder zorgen de deur uit kan alleen als je zeker weet dat jouw woning beschermd is tegen kwaadgeschikte voorbijgangers. Maar wanneer is jouw woning inbraakveilig? Een vakbekwame slotenmaker in Eindhoven heeft ons geadviseerd.  Niet alleen gecertificeerde en goed onderhouden hang- en sluitwerk op toegankelijke ramen en deuren is uiterst belangrijk, maar vooral je eigen gedrag bij afwezigheid kan inbrekers buiten de deur houden. Hieronder staat 5 tips om jouw woning beschermd te houden.

Tip 1 – Sluit altijd af

Ook bij kleine uitstapjes is het extreem belangrijk om altijd alle ramen en deuren te sluiten. Een bovenverdieping raam of garagedeur is snel vergeten, maar maken ook deel uit van jouw veiligheid. Inbrekers zien vaak in enkele luttele minuten of jij een opening vergeten bent, dus let hier altijd goed op!

Tip 2 – Gebruik zo min mogelijk sleutels

Wees voorzichtig wie je wel en geen sleutel toevertrouwd. Vaak worden extra sleutels bijgemaakt vanuit de luxe dat het kan. Echter is het verstandiger om minder sleutels rond te hebben slingeren en zuiniger te zien wie je een toevertrouwd. Vaak zijn jouw sleuteleigenaren wel degelijk te vertrouwen, maar een verloren sleutel eindigt gemakkelijk in de verkeerde handen. Let erop dat je geen adreslabels aan sleutels hangt en onthoud dat jouw sleutel onder de linker bloempot helemaal niet zo veilig is als je denkt.

Tip 3 – Laat een lampje branden

Het is belangrijk altijd de indruk te geven dat er iemand aanwezig is in je huis. Laat dus ten alle tijden ’s avonds of bij afwezigheid meerdere lampen branden op zichtbare locaties. Één extra lampje is voor inbrekers vaak makkelijk te doorzien, maar door verschillende plekken verlicht te laten verklein jij de kans op een kwaadschiks bezoek.

Tip 4 – Verberg potentieel inbreek gereedschap

Zorg ervoor dat materiaal geschikt om jouw woning in te klimmen altijd buiten het zicht of opgeborgen is. Inbrekers gebruiken met regelmaat materiaal gevonden op locatie om creatieve inbreekmogelijkheden te creëren.

Tip 5 – Gebruik altijd het nachtslot

Het is erg belangrijk sloten altijd op het nachtslot te zetten wanneer je dit tot je beschikking hebt. Als deze niet op slot zijn maar de voordeur wel dicht is kunnen inbrekers gemakkelijk met een bankpasje een woning inkomen.

https://web-wings.nl/