Bcentral
Image default
Bedrijven

Je huis beveiligen voor de winter

Het zit in onze genen om onszelf voor te bereiden op de winter. Waar we vroeger echter zoveel mogelijk eten moest inslaan en moesten zorgen dat we overleefden, heeft het nu met andere dingen te maken. Dingen zoals het isoleren van je huis, maar ook zorgen dat je veilig bent. De nachten worden tenslotte langer en de dagen korter. Dat betekent dat er minder uren zijn dat het licht is en minder uren licht brengt gevaar met zich mee. Het aantal inbraken verhoogt al snel omdat inbrekers actiever zijn! Vooral rond de wintersportvakantie periode moet je extra op gaan letten.

Slotenmaker Maastricht

Geen zorgen, er is goed nieuws. Je kunt de veiligheid van je huis controleren en upgraden. Dit doe je  het beste onder begeleiding van een professionele slotenmaker die weet waar die het over heeft. Slotenmaker Maastricht bijvoorbeeld kan je meer vertellen. Bestaande deuren en kozijnen kunnen beveiligd worden met anti-inbraakstrips, dievenklauwen, en meer. Vooral het slot op de voordeur wordt vaak als belangrijk ervaren, en het kan de moeite waard zijn om deze te vervangen door een slot met een (hoog) SKG-keurmerk. Des te hoger het keurmerk (1 tot 3 sterren), des te beter de beveiliging. Per ster komt er een aantal minuten inbraak werende vertraging bij. Als dieven het al heel moeilijk vinden om je huis in te komen, geeft dat natuurlijk een goed gevoel. Zit slotenmaker Maastricht niet in je buurt? Zoek dan goed uit welke slotenmaker betrouwbaar is bij jou in de buurt.

Zwakke punten herkennen

Waar een slotenmaker voor of met jou op zoek kan gaan naar zwakke punten, kun je zelf ook alvast eens kijken. Waar zitten simpele sloten en welk raam of deur zou je zelf makkelijk kunnen openmaken door er iets tussen te steken? Welke raampjes kunnen makkelijk worden ingeslagen en wat kun je hieraan doen? Ook moet je er altijd aan denken om je deur op slot te draaien, want met een techniek die flipperen wordt genoemd zijn inbrekers zo bij je binnen als je dit vergeet.

Illusie

Je bent vast geen goochelaar, maar je hebt wel de kracht om illusies te scheppen! Als je het juiste lampje aanlaadt wanneer je (langer) weg bent of een stopcontact met timer gebruikt om bijvoorbeeld een radio aan te laten gaan, dan zal de oplettende inbreker toch al snel afgeschrikt worden. Illusies zijn krachtig. Ziet een inbreker bij jou een teken van leven, dan zal die doorgaan naar het volgende huis.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/