Bcentral
Image default
Bedrijven

Je huis 10 jaar jonger in 3 stappen

Heb je wel eens het gevoel dat je je hele huis moet verbouwen omdat je het gevoel hebt dat alles piept, kraakt, breekt of gewoon niet meer uitziet? Die dingen zijn vaak in een handomdraai op te lossen. Handig als je op het moment even geen budget hebt of als je geen behoefte hebt aan een huis dat overhoop ligt.

Voorkomen is beter…

Het is natuurlijk beter dat je beschadigingen voorkomt, al zul je op den duur heus iets moeten vervangen. Door bijvoorbeeld viltjes onder de stoelpoten te plakken en andere anti-bots maatregelen te nemen voorkom je dat vloeren en deuren zo veel mogelijk intact blijven. Het zou zonde zijn om een nieuwe keuken aan te schaffen omdat de deur elke keer het aanrechtblad aantikt als je het net zo goed kunt voorkomen met een simpele deurstop.

Smeren smeren smeren

Als iets piept of kraakt, wil dat niet meteen zeggen dat het de deur uit moet. De scharnieren van de deuren kraken na een smeerbeurt al een stuk minder. Ook als de trap kraakt, wil dat niet meteen zeggen dat je een gloednieuwe trap voor enkele honderden euro’s moet nemen. Er zijn middeltjes om de tredes op te spannen, waardoor ze minder inzakken en dus minder kraken. Ook als je raam of rolluik kraakt, wil dat niet meteen zeggen dat het tijd is voor een rolluik reparatie.

Reparatie

Soms zijn dingen niet helemaal kapot, maar is er slechts één onderdeel nodig dat vervangen moet worden, zoals een rail in een kastje of een plank. Deze kun je vaak zelf repareren met onderdelen uit de bouwmarkt. Zijn het dingen van sentimentele waarde, of zijn ze iets ingewikkelder zoals een rolluik reparatie? Dan zijn er professionals die je vaak tegen een schappelijke prijs willen helpen.

Schone rolluiken die goed werken geven het huis in het algemeen ook een betere look. Houd ze daarom altijd in topvorm.

https://lavarecleaningservice.nl/rolluik-reparatie/