Bcentral
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen een winterjas en een parka jas

 Er zijn meerdere verschillen tussen een winterjas en een parka jas. Het ligt dus niet alleen aan de naam van de jas. Hieronder zullen we de verschillen op een rijtje zetten en uitleggen wat er belangrijk is om op te letten. Een winterjas wordt meestal in de winter gebruikt om kou tegen te gaan. Parka jassen werden oorspronkelijk gebruikt op en rond de noordpool. Deze jassen werden meestal gebruikt om temperaturen tegen te gaan.Zo een soort jassen hadden als doel om de lichaamstemperatuur van de drager zo goed mogelijk te behouden zodat de drager het niet koud zou krijgen.

De zakken van een winterjas en parka jas

Het is handig om een aantal zakken in je jas te hebben. Zo kun je makkelijker spullen meenemen en kun je ook meteen je handen verwarmen wanneer je geen handschoenen bij je hebt. De meeste witerjassen beschikken gelukkig over een aantal zakken zodat je niet bang hoeft te zijn dat je spullen kwijt raakt.

Lengte van een winterjas en parka jas

De meeste winterjassen hebben een lengte die loopt tot het begin van de heupen. Dezelfde plek dus waar een trui normaal stopt. Bij de parka is dit niet het geval. Hier is de jas iets langer waardoor het gedeelte bij de heup ook beschermd is tegen kou en je het zo een stuk minder snel koud zal krijgen.

https://verschillen-tussen.nl/verschil-winterjas-en-parka-jas/