Bcentral
Image default
Bedrijven

Meubels van steigerhout

Steigerhout is duurzaam, robuust en ziet er ‘oud’ uit. Die authentieke uitstraling komt zowel binnen als buiten uitstekend van pas. Dit hout kun je hierdoor op allerlei manieren gebruiken. Wil je je huisje een beetje opfleuren? Ga dan voor steigerhout. Steigerhout doet het overigens ook zeer prima in de vorm van een steiger die tegen een woning geplaatst kan worden zodra er geklust wordt.

Ideaal

Meubels van steigerhout worden steeds populairder. Zo kun je gaan voor een tafel van steigerhout, of wat dacht je van een bed van dit bijzondere hout? Ook voor het inrichten van je tuin kun je gaan voor tuinmeubelen van steigerhout. Je schutting of een tuinbank bijvoorbeeld, kun je ook van steigerhout laten maken.

Houtsoorten

Steigerhout ziet er veelal grijs uit. Dit komt omdat het woord ‘steigerhout’ van oorsprong uit de bouwwereld komt. Metselaars kozen planken van onbehandeld hout voor hun steigers. De planken kregen een versleten uitstraling door onder andere cementresten. Steigerhout bestaat vaak uit hout van fijnsparren, het zogenaamde ‘vurenhout’. Douglassparren-, eiken- en beukenhout kunnen overigens ook omgetoverd worden tot steigerhout planken. Steigerhout kent bovendien diverse afwerkingen. Ga je voor geschaafd steigerhout of hou je liever van gebeitst hout? De keuze is tegenwoordig enorm en dus ideaal als je kiest voor meubels van steigerhout die je huis een totaal andere look geven.

Latten en schotten

Naast planken van steigerhout, bestaan er ook steenschotten en verbindingslatten gemaakt van steigerhout. Steenschotten kun je gebruiken voor in je vloer of wand bijvoorbeeld. Ook meubels kunnen gemaakt worden van steenschotten.

Kleurtjes

Hoewel steigerhout een grijze uitstraling heeft, zijn er veel meer kleuren waar je voor zou kunnen gaan. Zo kun je kiezen voor steigerhout in de kleur antraciet, maar zilver, blauw, wit en tinten bruin zijn ook een optie. Kies de kleur die het best past bij jouw interieur en tover je huis om tot een nieuwe sfeervolle plek!

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/