Bcentral
Image default
Bedrijven

De woningmarkt tijdens de corona crisis

Je zou denken dat de corona crisis de woningmarkt heeft beïnvloed, echter is dit niet waar. Alhoewel is het proces van de bezichtigingen wel geraakt. Bezichtigingen zijn cruciaal bij het kopen van een woning. De koper moet de woning natuurlijk meerdere malen hebben bezocht om te kijken of de woning nou echt voldoet aan alle wensen en eisen van de koper. Er zijn een aantal maatregelen aangekondigt door Mark Rutte. 

Advies van een goede makelaar

Nu er veel onzekerheid heerst is het ontzettend belangrijk om advies in te winnen van een goede makelaar. Hiervoor kun je terecht bij The Real Estate Company.

Bij bezichtigen is het nu noodzakelijk dat er maar drie personen ontvangen mogen worden. Er kunnen nog wel meerdere bezichtigingen per dag plaatsvinden als iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen. De bezichtigingen vinden plaats wanneer de huidige bewoner niet in de ruimte aanwezig is. De bezichtigingen worden namelijk met de makelaars gehouden. Alle andere aanwezige moeten buiten wachten op hun beurt. Bij het betreden van de woning is het verplicht om mondkapjes te dragen, het is ook geadviseerd om handschoenen te dragen. Tussen de bezichtigingen zit 10 minuten zodat de nodige hygiëne maatregelen aangehouden kunnen worden. Het huis wordt na elke bezichtiging goed geventileerd. Open huizen worden geannuleerd, dit is het meest verantwoordelijk om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Huizenmarkt Cijfers derde kwartaal van 2020

In dit kwartaal zijn er gemiddeld 18,2 bezichtigingen per woning in Nederland aangevraagd. In het eerste en tweede kwartaal van 2020 waren dit er respectievelijk 18,7 en 18,4. Dit is zeer stabiel als er naar de situatie gekeken wordt. Ondanks de corona crisis worden er nog steeds maandelijks veel woningen bezichtigd. 

In het derde kwartaal van 2020 had 23,4% van de verkochte woningen ontving 25 of meer bezichtiging aanvragen. Vorig kwartaal was dit 21%. Hetzelfde kwartaal vorig jaar was dit 17,2% Dit is een flinke stijging.