Bcentral
Image default
Bedrijven

Hoe je ervoor zorgt dat jij het leukste kraambezoek wordt

Een pasgeboren kindje is de bron van een heleboel liefde en intens geluk voor kersverse ouders. Er is eigenlijk niets wat meer bijzonder is dan een pasgeboren kleintje. Met een beetje geluk verloopt een bevalling voorspoedig en kun je snel op kraambezoek. Je bent vast niet de enige. Iedereen in de omgeving van de ouders wil het pasgeboren kindje bezoeken. Het is wel prettig als dit op een goede manier gebeurt. Enkele tips die jouw kraambezoek succesvol kunnen laten verlopen zijn altijd handig.

Op kraambezoek gaan

Op kraambezoek gaan is een mooie ervaring (voor met name vrouwen). Zeker als het je zus betreft of je beste vriendin bijvoorbeeld. Dan wordt er vaak verwacht dat je snel op bezoek gaat bij de baby. Sta je iets verder af van de ouders en gaat het om je collega, dan kun je het beste een afspraak inplannen. Neem een kraamcadeau jongen mee, zoals een leuk knuffeldoekje of een persoonlijk rompertje bijvoorbeeld. Een andere optie voor een kraamcadeau jongen is een lijstje wat de moeder van tevoren heeft rondgestuurd en waar je een cadeautje uit mag kiezen om te kopen. Kom in ieder geval niet onaangekondigd als het gaat om iemand die wat verder van je afstaat. Een baby heeft veel rustmomentjes met zijn of haar mama en dan is het belangrijk dat er even geen bezoek komt. Overigens kost bezoek een hoop energie, dus zorg ook dat je na een uurtje weggaat. Bovendien is het belangrijk dat je op tijd komt. De ouders hebben misschien nog wel veel meer gasten die langskomen en het is fijn voor ze als niet iedereen tegelijk komt.

Kraambezoek regeltjes

Enkele andere regels omtrent kraambezoekjes, zijn bijvoorbeeld het handen wassen voordat je een pasgeboren kindje aanraakt of vast gaat houden. Zo’n kindje heeft amper weerstand. Je draagt dus makkelijk bacteriën over en dient je handen grondig te wassen. Daarnaast vinden veel moeders het nogal eng als hun baby vastgehouden wordt door een ander. Zorg verder dat je de moeder helpt als dit nodig is. Het kan zomaar zijn dat ze alleen is wanneer jij op bezoek komt. Ze is net bevallen en is erg moe en misschien nog wel zwak.

https://www.freubelshoponline.nl/c-6144716/kraamcadeau-jongen/