Bcentral
Image default
Bedrijven

Het verschil tussen pleisterwerk en glad pleisterwerk

Sta je op het punt om een Stukadoor Wassenaar in te huren voor een klus in huis? Dan is het wellicht goed om eerst het verschil tussen pleisterwerk en glad pleisterwerk te achterhalen. Want ook al worden deze termen vaak door elkaar gebruikt, bevatten beiden toch echt enkele kleine verschillen. Gelukkig voor jou vertellen we je hier vandaag meer over. Zo weet je zeker welke klus je wilt laten uitvoeren in jouw woning voordat je een stukadoor inhuurt. Dit is natuurlijk prettig voor jezelf maar ook voor de stukadoor zelf. Zo kan hij je namelijk een advies op maat geven om zo het beste resultaat te realiseren.

 

Pleisterwerk is de basis

Laten we ten eerste eens kijken naar pleisterwerk. Over het algemeen is pleisterwerk een algemene term voor de meest voorkomende stukadoorswerken ten aanzien van plafonds en muren. In vele huizen vind je dan ook pleisterwerk terug. Pleisterwerk is een mengsel van vaak enkele centimeters dik. Het mengsel bestaat veelal uit gips of kalk dat dus wordt aangebracht aan de muur of plafond. Door op de muren en plafonds pleisterwerk aan te laten brengen door een stukadoor zorg je ervoor dat de muur startklaar wordt gemaakt voor bijvoorbeeld verf of behang. Het is dan ook een essentieel onderdeel indien je de muren in jouw woning wilt aanpakken.

 

Wat is glad pleisterwerk

Zoals we net al aangaven wordt pleisterwerk gezien als de algemene term voor stukadoorswerken. Een onderdeel van pleisterwerk is het zogeheten glad pleisterwerk. Tegenwoordig wordt een glad pleisterwerk veelal gebruikt in nieuwbouwwoningen en moderne renovaties. Zoals de naam al aangeeft zorgt een glad pleisterwerk ervoor dat de muren of plafonds een gladde afwerking hebben. Dit is bij regulier pleisterwerk niet altijd het geval. Ook kan er via glad pleisterwerk een decoratieve uitstraling worden gegeven aan jouw muren. Wil je dus net dat stapje extra gaan en ben je op zoek naar een strakke afwerking of juist een creatieve afwerking? Dan is glad pleisterwerk de beste keuze voor jou!