Bcentral
Image default
Bedrijven

Engelse woorden die de wereld hebben veroverd

Het Engels heeft de unieke eigenschap dat het woorden uit vele verschillende talen heeft opgenomen en geadopteerd. Of je nu een cursus Engels volgt voor plezier of zakelijk Engels leert om je carrière vooruit te helpen, je zult ongetwijfeld deze fascinerende leenwoorden tegenkomen. 

 

Engelse woorden met een culinaire oorsprong 

Neem bijvoorbeeld de wereld van eten en drinken. Het woord ‘barbecue’ komt van het Spaanse woord ‘barbacoa‘, terwijl ‘ketchup’ is afgeleid van een Chinese term voor vissaus. In elke cursus Engels die je volgt, zul je ongetwijfeld deze en andere heerlijke voorbeelden van Engelse woorden met een buitenlandse oorsprong tegenkomen. 

 

Engelse woorden in de zakelijke wereld 

In de zakelijke wereld heeft het Engels veel termen uit andere talen geadopteerd. ‘Manager’ is afgeleid van het Italiaanse ‘maneggiare‘ wat betekent ‘om te behandelen’. ‘Entrepreneur’ komt uit het Frans en ’tycoon’ uit het Japans. Het leren van zakelijk Engels geeft je niet alleen de vaardigheden om in een internationale omgeving te werken, maar ook inzicht in de diverse invloeden die deze taal heeft gevormd. 

 

De invloed van de technologie 

De technologische wereld is juist een andere branche waar Engelse woorden zich over de hele wereld hebben verspreid. Termen als ‘internet’, ‘email’, en ‘software’ zijn in vele talen opgenomen zonder vertaling. Ze worden enorm vaak gebruikt en iedereen weet waar je het over hebt. Het had in Nederland natuurlijk net zo goed elektronische post kunnen heten, of e-post. Maar, veel Engelse woorden hebben toch de Nederlandse taal geïnfiltreerd en zijn niet meer weg te denken. 

 

Begin je taalontdekkingsreis 

Of je nu een taalliefhebber bent die zich inschrijft voor een ‘cursus Engels’, of een professional die zakelijk Engels wil leren, het bestuderen van de Engelse taal is een boeiende reis door verschillende culturen en tijdperken. Elk woord dat je leert, elke zin die je construeert, brengt je dichter bij een beter begrip van de wereld om je heen. De Engelse taal is niet alleen een communicatiemiddel, maar ook een venster naar geschiedenis, cultuur, kunst, en wetenschap. Begin vandaag nog met je cursus en ontdek hoe Engelse woorden de wereld hebben veroverd. 

https://www.babel.nl/cursusoverzicht/engels/