Bcentral
Image default
Bedrijven

Wat heb je nodig om een potje tennis te spelen?

Tennis: een populaire sport in Nederland. Misschien heb je zelf wel eens tennis gespeeld of ga je het binnenkort voor de eerste keer doen. Het maakt bij tennis niet uit hoe oud je bent, je kunt altijd met de sport beginnen. Je hebt voor tennis geen ervaring nodig. De hoeveelheid spullen die je nodig hebt om een lekker potje tennis te spelen valt ook reuze mee. Je hebt in de basis een racket nodig, maar ook ballen en schoenen. That’s it. Je kan er voor kiezen om ook nog een balclip mee te nemen en sokken speciaal voor tennis, maar dat is niet per se nodig. Als je ’s avonds gaat spelen moet je opletten dat er lampen voor de tennisbanen zijn. Zonder lampen voor de tennisbanen is het gevaarlijk om te spelen. Bijna alle velden hebben wel lampen. In dit blog meer informatie over de benodigde spullen.

 

Racket

Zonder racket geen tennis. Het is dus wel handig als je een tennisracket koopt. Er zijn rackets in allerlei verschillende vormen en maten. Een tip: niet meteen voor het goedkoopste racket gaan. Als je voor het eerste, het beste goedkope racket gaat dan is het vaak zo dat dit racket niet aan je eisen voldoet. Als dit het geval is haal je uiteindelijk minder plezier uit je potje tennis en dat is zonde natuurlijk. Let bij de aanschaf in ieder geval op het materiaal. Je kan kiezen uit aluminium, composiet of grafiet. Het beste ga je voor een composiet of een grafiet racket.

 

Ballen

Ook ballen zijn er in verschillende soorten. Let erop dat een tennisbal niet groter is dan 6,5 centimeter en niet zwaarder is dan 58,5 gram. Dit zijn specifieke eisen, omdat je anders niet goed kan spelen. Je kan ook nog kijken naar drukloze ballen of gasgevulde ballen. De drukloze ballen zijn meer geschikt voor op kunstgras en de gasgevulde ballen zijn meer geschikt voor op smashcourt. Let op: alle ballen slijten na verloop van tijd, dan is het tijd om nieuwe aan te schaffen.

 

Schoenen

Bij de schoenen is het belangrijk dat deze stevig zijn en je enkels goede steun bieden. Als je een potje tennis doet dan ga je namelijk van links naar rechts en maak je veel bewegingen. Zonder goede schoenen loop je snel blessures op. Let op een goede schokdemping.

https://firefly.online/tennisbaanverlichting/