Bcentral
Image default
Internet marketing

Kosten besparen met een E- ketel.

Kosten besparen met een E- ketel.

 

De e- bike kennen we inmiddels wel. Maar heb je wel eens gehoord van een e- ketel? Een e- ketel is natuurlijk gewoon een elektrische cv.
Maar e- ketel staat wel lekker hip. 

Tot nu toe was het gebruikelijk je huis en sanitaire water te verwarmen met een gasgestookte cv en boiler, maar aardgas is een fossiele brandstof waarbij CO2 vrijkomt bij verbranding wat leidt tot klimaatverandering. En als gevolg van de winning van gas kan er bodemdaling optreden, wat aardbevingen tot gevolg heeft zoals in Groningen aan de hand is, met alle gevolgen van dien.

Om de uitstoot te reduceren tot een minimum, zijn er afspraken gemaakt middels het klimaatakkoord. Nederland moet voor 2050 klimaatneutraal zijn en zullen we gebruik moeten gaan maken van duurzame energiebronnen. Een e- ketel is bovendien voordelig in aanschaf, is duurzaam en zuinig in gebruik.

De meeste Nederlandse huishoudens hebben nog geen e- ketel simpelweg omdat ze nog aangesloten zijn op aardgas. 

Alleen heeft de overheid beslist dat Nederland voor 2050 klimaatneutraal zou moeten zijn en we gebruik zullen moeten gaan maken van duurzame energiebronnen.

Daarom zal vanaf 2021 een duurzame warmtebron verplicht gesteld worden. Zodra dit definitief is, is het niet langer meer mogelijk een gasgestookte CV-ketel plaatsen. De elektrische centrale verwarmingsketel, de e- ketel dus, is hiervoor het perfecte alternatief. 

 

 

Maar wat zijn de kosten van een e- cv?

Dit is een vraag die geen eenduidig antwoord heeft. De kosten die het aanleggen en het verbruik van een cv met zich meebrengt zijn afhankelijk van diverse factoren, waarbij elke afzonderlijke factor de kosten beïnvloedt.

 

De eerste vraag is, of je een hagelnieuw centraal verwarmingssysteem wil installeren in een huis dat dat nog nooit eerder heeft gehad of dat je de bestaande installatie wil updaten of vervangen.

 

In de meeste huizen is waarschijnlijk al een centrale verwarming geïnstalleerd, maar er zijn oudere huizen of appartementen waar dit niet is. 
Bij dit soort situaties moet er uiteraard een heleboel overwogen worden en meestal zullen de totale kosten oplopen door de verschillende dingen die moeten worden aangeschaft. Net zo van belang is de overweging van de installatie, waarbij een professionele en gekwalificeerde cv technicus betrokken zal moeten zijn.

 

Als je al een centrale verwarming hebt hangen en je wilt gewoon een deel ervan vervangen, zoals de ketel. In deze gevallen, als alle leidingen en andere artikelen al aanwezig zijn, zullen de kosten behoorlijk lager zijn. Maar wellicht wil je je systeem upgraden naar een modernere stijl van verwarming. 
Nogmaals, sommige dingen zullen vervangen moeten worden, terwijl andere items uit het bestaande systeem kunnen worden hergebruikt en dus kunnen blijven hangen. 
Al deze factoren zullen de kosten van het centrale verwarmingssysteem beïnvloeden.

  

Kijk voor de nieuwste en meest voordelige e- ketels eens op de duidelijke website van elektrischeboiler.eu.

Zij helpen graag met het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke situatie.

 

https://elektrischeboiler.eu/categorie/elektrische-cv/