Bcentral
Image default
Bedrijven

Geschiedenis van de groenten en sapkuur

De hoeksteen van het oude Griekse dieet was brood, en dit ging gepaard met geitenkaas, olijven, vijgen, vis en soms vlees. Tot de geteelde groenten behoorden uien, knoflook, kool, meloenen en linzen. In het oude Rome werd een dikke pap gemaakt van emmertarwe of bonen, vergezeld van groene groenten maar weinig vlees, en vis werd niet gewaardeerd. De Romeinen verbouwden tuinbonen, erwten, uien en rapen en aten de bladeren van bieten in plaats van hun wortels.

Een sapkuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de sapkuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de sapkuur is wat de kwaliteit van deze sapkuur bepaald.

Groenten spelen een belangrijke rol in de menselijke voeding. De meeste zijn vet- en caloriearm, maar omvangrijk en vullend. Ze leveren voedingsvezels en zijn belangrijke bronnen van essentiële vitaminen, mineralen en sporenelementen. Met name belangrijk zijn de antioxidant vitaminen A, C en E. Wanneer groenten in de voeding worden opgenomen, blijkt er een vermindering te zijn van de incidentie van kanker, beroerte, hart- en vaatziekten en andere chronische aandoeningen. Onderzoek heeft aangetoond dat, in vergelijking met personen die minder dan drie porties groenten en fruit per dag eten, degenen die meer dan vijf porties eten een ongeveer twintig procent lager risico op het ontwikkelen van coronaire hart-en vaatziekten of beroerte hebben. De voedingswaarde van groenten varieert aanzienlijk, sommige bevatten nuttige hoeveelheden eiwitten, hoewel over het algemeen bevatten ze weinig vet, en variërende verhoudingen van vitaminen zoals vitamine A, vitamine K en vitamine B6; provitaminen; provitaminen; voedingsmineralen, en koolhydraten.

Een sapkuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de sapkuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de sapkuur is wat de kwaliteit van deze sapkuur bepaald.

Groenten bevatten echter vaak ook giftige stoffen en antinutriënten die de opname van voedingsstoffen belemmeren. Deze omvatten α-solanine, α-chaconine, enzymremmers (van cholinesterase, protease, amylase, enz.), cyanide en cyanide-precursoren, oxaalzuur, looistoffen en andere stoffen. Deze gifstoffen zijn natuurlijke afweerstoffen, die worden gebruikt om insecten, roofdieren en schimmels af te weren die de plant kunnen aanvallen. Sommige bonen bevatten fytohemagglutinine en cassavewortels bevatten cyanogene glycoside, net als bamboescheuten. Deze giftige stoffen kunnen worden gedeactiveerd door adequaat koken. Groene aardappelen bevatten glycoalkaloïden en moeten worden vermeden.

Groenten en fruit, met name bladgroenten, zijn betrokken bij bijna de helft van de gastro-intestinale infecties veroorzaakt door norovirus in de Verenigde Staten. Deze levensmiddelen worden gewoonlijk rauw gegeten en kunnen tijdens de bereiding ervan besmet raken door een besmette voedselverwerker. Hygiëne is belangrijk bij het hanteren van rauw te eten voedsel en dergelijke producten moeten goed worden gereinigd, behandeld en opgeslagen om besmetting te beperken.

De Dieetrichtlijnen van USDA voor Amerikanen adviseert dagelijks het verbruiken van vijf tot negen porties van fruit en groenten. De totale geconsumeerde hoeveelheid zal variëren naar gelang de leeftijd en het geslacht, en wordt bepaald op basis van de standaard portiegroottes die gewoonlijk worden geconsumeerd, evenals de algemene voedingswaarde. Aardappelen zijn niet inbegrepen in de telling, omdat zij voornamelijk zetmeelleveranciers zijn. Voor de meeste groenten en groentesappen is één portie een halve kop en kan rauw of gekookt worden gegeten. Voor bladgroenten, zoals sla en spinazie, is een enkele portie meestal een volle kop. Er moet worden gekozen voor een verscheidenheid aan producten, omdat geen enkel fruit of groente alle voedingsstoffen bevat die nodig zijn voor de gezondheid.

Een sapkuur is een veelgebruikte methode om af te vallen en de slechte stoffen uit het lichaam te halen. Het is belangrijk dat de sapkuur wordt gemaakt door iemand die veel van groenten en fruit weet. De combinatie van groenten en fruit in de sapkuur is wat de kwaliteit van deze sapkuur bepaald.

De internationale voedingsrichtlijnen zijn vergelijkbaar met die van de USDA. Japan, bijvoorbeeld, adviseert de consumptie van vijf tot zes porties groenten per dag. De Franse aanbevelingen geven soortgelijke richtlijnen en stellen het dagelijkse doel op vijf porties. In India is de dagelijkse aanbeveling voor volwassenen 275 gram groenten per dag.

Groenten maken al sinds mensenheugenis deel uit van de menselijke voeding. Sommige zijn basisvoedingsmiddelen, maar de meeste zijn accessoirevoedingsmiddelen, die met hun unieke smaak variatie toevoegen aan de maaltijden en tegelijkertijd voedingsstoffen toevoegen die nodig zijn voor de gezondheid. Sommige groenten zijn vaste planten, maar de meeste zijn eenjarige en tweejarige, meestal binnen een jaar na het zaaien of planten geoogst. Welk systeem ook wordt gebruikt voor de teelt van gewassen, de teelt volgt een vergelijkbaar patroon; voorbereiding van de grond door het los te maken, onkruid te verwijderen of te begraven en organische meststoffen toe te voegen; zaaien van zaden of het planten van jonge planten; het gewas verzorgen terwijl het groeit om de onkruidconcurrentie te verminderen, ongedierte onder controle te houden en voldoende water te leveren; het gewas oogsten wanneer het klaar is; het gewas sorteren, opslaan en op de markt brengen van het gewas of het vers van de grond eten.

Verschillende grondsoorten zijn geschikt voor verschillende gewassen, maar over het algemeen drogen zanderige bodems in gematigde klimaten snel uit, maar warmen ze in het voorjaar snel op en zijn ze geschikt voor vroege teelten, terwijl zware klei het vocht beter vasthoudt en beter geschikt is voor gewassen in het late seizoen. Het groeiseizoen kan worden verlengd door het gebruik van fleece, stolpen, plastic mulch, polytunnels en kassen. In warmere regio’s wordt de productie van groenten beperkt door het klimaat, met name door het neerslagpatroon, terwijl in gematigde gebieden de productie wordt beperkt door de temperatuur en de lengte van de dag.

Onkruidwiedende kool in Colorado, VS
Op een huishoudelijke schaal zijn de spade, de vork en de schoffel het gereedschap…

https://www.sap.je/