Bcentral
Image default
Bedrijven

Een sterk team bouwen door activiteiten, dit is hoe!

Teambuilding. Een woord dat de afgelopen jaren nog belangrijker is geworden. Het geeft teamleden de kans en ruimte om in een andere setting en andere situatie elkaar beter te leren kennen. Op deze manier zal vastgeroeste hiërarchie loslaten en komt er ruimte voor nieuwe (verbeterde) samenwerkingen. Ook leidt teambuilding tot betere interne communicatie, tevreden medewerkers en een hogere arbeidsproductiviteit. Geen wonder dat dit woord zo ‘hot’ is dus! Wij laten je zien hoe je teambuilding kunt uitvoeren, zonder een loopbaan coach nodig te hebben. Wil je toch een professioneel advies ontvangen? Dan kun je altijd advies raadplegen bij SoYellow coaching.

Schapen drijven

Schapen drijven is een populaire teambuilding activiteit die speciaal is ontwikkeld voor de zakelijke markt. Met deze leuke, maar ook zeker nuttige activiteit leer je op een originele, ontspannen en vaak humoristische manier hoe jouw team optimaal kan functioneren. Schapen drijven brengt stiekem de volgende uitingen met zich mee:

  • Je kunt zien hoe de communicatie met elkaar verloopt.
  • De verschillende rollen binnen het team worden duidelijk zichtbaar.
  • Je komt erachter hoe jij het beste uit jezelf, maar ook uit jouw collega’s kunt halen.
  • Je ziet wie er voor de ander opkomt en wie liever in zijn eigen veilige omgeving blijft.
  • En nog veel meer!

Schapen drijven is dus een uitstekende wijze om samenwerking binnen een team te stimuleren en veranderen! Je kunt dit aanvragen bij onder andere congreslocatie De Ruwenberg

Een golf clinic

Door golf worden mentale en lichamelijke inspanning gecombineerd met een competitieve en actieve houding. De meeste golf clinics worden zodanig ingericht, dat deze voor iedereen toegankelijk zijn. Ongeacht je al golfervaring hebt of helemaal niet. Het stimuleert het team om op een ontspannen, maar ook competitieve manier kennis met elkaar te leren maken. Daarnaast biedt het ruimte om met andere golfers te netwerken bij het restaurant of de bar.

Varen

Geen interesse in een hele druk fysieke activiteit? Dan is varen een goede oplossing voor jou en je team. Elkaar op een uitermate ontspannende wijze leren kennen en tegelijkertijd genieten van een drankje en een hapje. Erg gezellig en iets wat vrijwel altijd wordt gewaardeerd. Om de tocht sfeervol en nog meer relaxed te houden, kun je ervoor kiezen om muziek af te spelen door middel van een draagbare speaker of een spel voor te bereiden.

 Genoeg leuke ideeën om van jouw team, één team te maken!