Bcentral
Image default
Verbouwen

De bouwkundige keuring in Amsterdam uitvoeren voor voordelen

Wanneer je een woning gaat kopen of  gaat verkopen is het uit laten voeren van een goede bouwkundige keuring in Amsterdam geen overbodige luxe. Zo kan je erachter komen wat alle gebreken zijn van de woning of het pand dat je gaat aanschaffen of gaat verkopen en dat kan je voordelen- en nadelen opleveren voor deze aankoop of verkoop. Het is toch wel handig om te weten wat er allemaal mis is in een pand. Ben je een verkoper van een pand, dan kan je dit nog laten repareren voordat er bezichtigers komen, zodat je niet in prijs hoeft te zakken. Andersom kan het juist zorgen voor een betere onderhandelingspositie tijdens het kopen van een woning. 

Keurder

De bouwkundige keuring in Amsterdam wordt uitgevoerd door een keurder die een expertise heeft op dit vakgebied. De keurder zal op een zorgvuldige en keurige wijze door de woning heengaan en naar diverse zaken kijken. Denk aan de stand van de vloer, loopt dit af of op en is hier een verschil in? Daarnaast wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de wanden en de staat ervan. Zijn deze nog in goede staat? Hoe is de draagkracht? Et cetera. Er wordt tijdens een bouwkundige keuring in Amsterdam ook gekeken naar de andere zaken omtrent een woning. Dat betekent, werkt het water nog goed en lopen de leidingen nog pp een goede manier door? Deze zaken worden vervolgens allemaal opgenomen in een rapport dat wordt gemaakt door de keurder. 

Rapport

Het rapport van de bouwkundige keuring in Amsterdam zal met je worden gedeeld. Je hebt nu een beter beeld van de gebreken in een woning, maar je weet ook waar de sterke punten zitten. Nadat je de zaken op orde hebt gesteld kan je een overweging maken om dingen te repareren, als verkoper. Ook kan je de overweging maken of je het de investering waard vindt, als koper.