Bcentral
Image default
Verbouwen

Hoe interessant is de keuze voor een vloer coating voor in jouw huis?

Het spreekt voor zich dat de vloer waar je in je woning gebruik van maakt behoorlijk intensief wordt belast. De kans is dan ook ontzettend groot dat heel wat mensen er een behoorlijk aantal keren per dag overheen lopen. Het hoeft dan ook eigenlijk helemaal niet te verbazen dat verschillende vloeren na verloop van tijd sporen van slijtage gaan vertonen. Wanneer je dan vervolgens geen compleet nieuwe vloer wil laten plaatsen zou je de realisatie van een vloer coating kunnen overwegen. In principe is dit immers louter een nieuwe visuele- en beschermingslaag die wordt toegepast. Wil je daar graag meer over te weten komen? Dan moet je vooral verder blijven lezen!

Wat is een vloer coating eigenlijk?

Zoals de informatie uit de inleiding van dit artikel al heeft aangegeven dient er rekening mee te worden gehouden dat een vloer coating eigenlijk niet mag worden verward met een compleet nieuwe vloer. In plaats daarvan is het namelijk gewoon een nieuwe toplaag die wordt voorzien.

Voor een vloercoating geldt dan ook dat ze eigenlijk louter een naadloze en tevens ook een waterdichte kunstharslaag is welke kan worden gerealiseerd op basis van polyurethaan of epoxy. De coating doet eigenlijk dienst als (extra) beschermlaag. Ze vormt dan ook eigenlijk als het ware een slijtlaag die op de bestaande vloer wordt aangebracht. De coating beschikt over een geringe dikte van minder dan 1 millimeter en kan vrij snel worden geplaatst. Door gebruik te maken van een vloer coating is het mogelijk om zowel een glanzende als een matte uitstraling te realiseren voor je bestaande vloer. Eventueel zou je er in de praktijk ook voor kunnen kiezen om een transparante coating te gebruiken.

De keuze tussen een coating en een gietvloer

In de praktijk is het zo dat mensen zich vaak de vraag stellen wat nu precies de beste keuze is, namelijk het aanbrengen van een vloer coating of de realisatie van een complete gietvloer. In principe zijn er aan beide mogelijkheden tal van interessante voordelen verbonden.

Er kan evenwel worden vastgesteld dat ontzettend veel mensen uiteindelijk in de praktijk toch de voorkeur geven aan een vloer coating in plaats van aan een gietvloer. Dat is het gevolg van het feit dat ze onder meer aanzienlijk sneller kan worden geplaatst. Het aanbrengen van een dergelijke coating kan bijvoorbeeld al binnen de twee dagen gebeuren. Voor het realiseren van een volledige gietvloer geldt in de praktijk dat er rekening moet worden gehouden met een aanzienlijk lagere vereiste hoeveelheid aan tijd. Hou hier dus zeker wel rekening mee.

Hoeveel bedragen de kosten voor een vloer coating?

De gemiddelde kosten voor een vloer coating zijn in de praktijk ergens gelegen tussen de 25 en 60 euro per vierkante meter. Je moet er echter rekening mee houden dat verschillende keuzes die je maakt deze kosten kunnen beïnvloeden. Zo is er bijvoorbeeld het soort coating waar gebruik van wordt gemaakt. Hou er echter ook rekening mee dat ervoor bijvoorbeeld het realiseren van een antislip toplaag voor een slijtvaste gietvloer ook extra kosten aangerekend kunnen worden. Vraag omwille van deze reden altijd goed aan de vakman van G-vloeren.nl welke kosten er precies zijn inbegrepen in de vloer coating prijs en welke je mogelijks nog extra zal moeten betalen. Zo voorkom je alvast vervelende verrassingen.