Bcentral
Image default
Verbouwen

De juiste materialen voor een soepele verhuizing in Brabant

Een verhuizing is altijd een beetje spannend. Meubels en andere grote, zware spullen die normaal gesproken jarenlang op dezelfde plaats blijven staan, moeten opeens ingepakt en verplaatst worden. En dat kan tot schade leiden. Tenminste, als je niet oplet. Gebruik je de juiste inpakmaterialen en technieken om je spullen te vervoeren en je zal zien dat je inboedel zonder een krasje aankomt bij je nieuwe woning! In dit artikel meer informatie over onmisbare verhuismaterialen en andere tips waardoor je snel, veilig en comfortabel verhuist.

Deze beschermende materialen zijn onmisbaar bij je verhuizing

Voor je kleine spullen heb je natuurlijk verhuisdozen nodig. Kies daarbij voor dozen met een autolock bodem zodat je de onderkant niet zelf nog dicht hoeft te plakken. Of het risico loopt dat de bodem er ineens onderuit valt wanneer je een volgeladen verhuisdoos optilt. Kies ook voor verhuisdozen van dubbel golfkarton. Die zijn een stuk steviger en maken het makkelijker om de dozen te stapelen in de verhuiswagen of bijvoorbeeld in de opslag in bijvoorbeeld Etten-Leur.

Een ander onmisbaar product om je spullen te beschermen is noppenfolie. Dankzij de luchtbellen in het folie creëer je een extra luchtlaag om je meubels heen. Daarmee voorkom je stootschade aan de spullen bij het in- en uitladen.

Denk ook aan je eigen gezondheid wanneer je gaat verhuizen. Meubels zijn vaak zwaar en onhandig om te tillen. Gebruik daarom een hondje. Dat is een houten plank op zwenkwielen waar je meubels op kunt zetten zodat je ze kunt rollen in plaats van tillen. Je rug zal je dankbaar zijn! Moeten er zware spullen verplaatst worden? Ga dan op zoek naar verhuisbedrijven die een verhuislift hebben zodat je meubels makkelijk ingeladen kunnen worden

Aandachtspunten bij het regelen van je verhuizing

Kies altijd voor een opslag in Roosendaal, Bergen op Zoom of elders in de regio, vlakbij je nieuwe woning. Dat scheelt in de voorrijkosten wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt. Bovendien heb je zo makkelijk toegang tot je spullen. Let er ook op dat de opslaglocatie in Bergen op Zoom goed beveiligd is en dat je toegang hebt tot je spullen met een sleutel, keycard of toegangscode. Succes met je verhuizing!