Bcentral
Image default
Bedrijven

Aankomen, afvallen of op gewicht blijven door een voedingsschema

Een voedingsschema kan je overal bij helpen. Of je nu wilt aankomen, afvallen op gewicht blijven dat maakt allemaal niet uit. Door je eten per dag goed aan te geven op een voedingsschema, weet je precies wat je eet en wanneer je dit eet. Hierdoor heb je een goed en duidelijk overzicht en dus weet je precies wat je kan verwachten.

Voedingsschema aankomen opstellen

Voordat je een voedingsschema kan opstellen moet je kennis hebben van eten. Dan weet je namelijk precies welk voedsel je waarvoor nodig hebt. Om aan te komen ga je dan vooral letten op voedsel met veel koolhydraten en gezonde vetten. Bij afvallen doe je dit niet en ga je meer kijken naar voedsel wat je helpt met af te vallen. Voedsel dat je goed helpt om aan te komen is kip, guacamole en heel veel pasta’s of aardappelen. Zorg er wel voor dat je genoeg groentes blijft eten!

Voedingsschema afvallen opstellen

Om af te vallen kun je het beste kijken naar voedsel met weinig koolhydraten. Vervang die koolhydraten met groentes en voor je het weet vliegen de kilo’s eraf. Als je dit combineert met sporten gaat het nog sneller en ben je binnen no-time weer op gewicht.

Op gewicht blijven

Wil je op gewicht blijven? Dan hoef je niet veel veranderen aan wat je per dag eet. Als je dit wel doet loop je de kans om gewicht te verliezen of aan te komen en dat wil je natuurlijk niet hebben. Voer daarom maar kleine wijzigingen uit en zorg dat het aantal calorieën nagenoeg gelijk blijft.

https://groningerkrant.nl/algemeen/afvallen-aankomen-of-op-gewicht-blijven-met-een-voedingsschema/