Bcentral
Image default
Zakelijk

Wat doet een drukkerij?

Een drukkerij is een werkplaats voor typografie. ‘Typografie’, een woord dat je wellicht niet heel bekend voorkomt. Typografie betekent: “De kunst van het vormgeven of drukken van tekst.” Een drukkerij drukt dus teksten af, dit wordt tegenwoordig op tal van verschillende manieren gedaan. 

Wat drukt een drukkerij af?

Een drukkerij drukt teksten en logo’s af in de vorm van flyers, visitekaartjes, posters, banners, enveloppen, brochures en nog veel meer. Vroeger werd dit gedaan door teksten uit hout te snijden en dit vervolgens met inkt op papier te drukken. Tegenwoordig gaat alles digitaal. Online maak jij jouw tekst of logo en de drukkerij drukt dit voor je af. Er komen steeds meer drukvormen bij. Vooral de druk van duurzame etiketten en verpakkingen zijn in opkomst. Bij de meeste (grote) drukkerijen is vaak bijna alles wel mogelijk. 

Hoe werkt een drukkerij?

Een drukkerij bestaat uit een tal van grote machines. Deze machines zorgen ervoor dat teksten en logo’s op diverse materialen worden ‘gedrukt’. Elke machine in een drukkerij werkt anders, zo is de ene machine ontworpen voor de druk van flyers en de andere machine bijvoorbeeld om keycords te bedrukken. Drukkerijen zijn grote werkplaatsen waarbij grote hoeveelheden drukken worden geleverd. Vaak maken bedrijven hier gebruik van om in een korte tijd een groot aantal drukken te verkrijgen. Het bestellen van slechts één exemplaar is hierdoor vaak niet mogelijk. 

De voordelen van een drukkerij

Drukkerijen kunnen in een korte tijd een grote productie aan drukken leveren. Dit komt omdat de machines steeds worden ontwikkeld om sneller te werken. Personen of bedrijven die op zoek zijn naar een grote bestelling van bijvoorbeeld flyers of visitekaartjes zijn bij een drukkerij dus aan het juiste adres. Daarnaast werkt het bij een drukkerij vaak zo dat hoe groter de bestelling is die wordt gedaan, des te lager de prijs per item. Hierdoor zijn grote bestellingen voordeliger. 

https://optimumgroup.nl/