Bcentral
Image default
Huishoudelijk

Vrolijk de eettafel op met een bestekpochette

Het woord pochette is afkomstig uit het Frans en beduidt een portemonnee of zak waarin dingen kunnen worden bewaard. Dit is in wezen ook het doel van een bestekpochette: een zakje waarin je, onder het eten, je bestek kwijt kunt.

 Versieringen

 Vaak is het zo dat een bestekpochette versierd is met mooie kleuren of andere decoraties, waardoor het uit zichzelf een soort tafelaccessoire wordt en meteen een vleugje persoonlijkheid geeft aan de eettafel. Je hebt bijvoorbeeld pochettes uit verschillende materialen zoals stof en karton, met verschillende vormen en thema’s, bijvoorbeeld een rood kousje met witte franjes voor de kerst. Op deze manier kun je met een bestekpochette niet alleen een beetje sfeer toevoegen aan je diner, maar ook een beetje feestelijkheid. Je kunt zelfs pochettes kopen met opdruk om jouw eigen interesses, creativiteit en persoonlijkheid te laten zien.

Bestek

In het verleden was het zo dat er heel veel verschillende stukken bestek werden gebruikt, die allemaal net een iets andere functie hadden onder het eten. Uit deze traditie zijn accessoires als de bestekpochette voortgekomen. Vandaag de dag hebben we niet meer zoveel stukken bestek om rekening mee te houden, alleen de vork, lepel en mes, en misschien een dessertlepeltje of vorkje als daar de benodigdheid voor is, maar de bestekpochette is blijven bestaan als een simpele manier om een beetje klasse toe te voegen aan een diner wat anders misschien een meer ontspannen sfeer zou uitstralen. Pochettes kun je natuurlijk in ieder geval gebruiken, maar het is wel zo dat het gebruik van een pochette aanduidt dat je sowieso wat tijd en aandacht hebt besteed niet alleen aan het eten en het verzorgen van het evenement zelf, maar ook aan het dekken van de tafel, zo ook het tafelkleed, het soort bestek, het soort bord wat er wordt gebruikt, et cetera.