Bcentral
Image default
Huishoudelijk

Een inductie kookplaat plaatsen

Kookt u nog steeds op gas, maar wilt u de overstap maken naar inductie? Een inductie kookplaat plaatsen heeft enorm veel voordelen. Niet alleen op het gebied van koken zelf, maar ook voor het milieu. wilt u een verschil maken voor de wereld en op een duurzame manier koken? Wilt u besparen op gas, licht en water kosten? Dan is de inductiekookplaat een prima oplossing. Waar maar moet u rekening mee houden?

 

Verbruik van elektriciteit

Een inductie kookplaat maakt gebruik van elektriciteit in plaats van gas. Wanneer u de overstap maakt naar elektrisch koken zult u merken dat u ineens veel meer stroom gaat verbruiken. Vooral tijdens het koken zelf verbruikt u veel stroom in één keer. U moet er zeker van zijn dat uw meterkast dit aankan. Het kan zijn dat u een nieuwe meterkast nodig heeft waar een speciale kookgroep bij aangesloten kan worden. Ook is het belangrijk dat uw hoofdverzekering sterk genoeg is voor het nieuwe stroomverbruik.

 

Een inductie kookplaat plaatsen

In de komende jaren zullen steeds meer mensen overstappen op elektrisch koken. Op de lange termijn is stroom namelijk veel duurzamer dan gas. Elektrisch koken is de toekomst, dus waarom niet nu alvast overstappen? Een inductie kookplaat plaatsen hoeft niet heel erg lastig te zijn, maar het moet wel goed en vakkundig gebeuren.

 

Een inductie kookplaat plaatsen heeft vele voordelen. Niet alleen is het milieuvriendelijker, maar ook het onderhoud van een inductie kookplaat is veel gebruiksvriendelijker. Door het gladde oppervlakte van een inductie kookplaat is het veel makkelijker schoon te houden. Omdat een inductie kookplaat niet warm wordt, kunnen etensresten ook niet aankoeken.

 

De voordelen van een inductie kookplaat

Het gebruik van een inductie kookplaat heeft daarnaast nog meer voordelen. Je bespaart op energie, omdat er nauwelijks hitte vrijkomt. Dit komt omdat de kookzones zich aanpassen aan de grootte van de pan. Daarnaast blijft de plaat koel, terwijl de pan heet wordt. Nog een veiligheidsaspect is dat de kookzones niet aankunnen als er geen pan op staat. Dit zorgt ervoor dat koken een stuk veiliger wordt.