Bcentral
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor het rijden met een aanhanger

Veel mensen vinden het rijden met een aanhanger vaak toch best wel eng, het is namelijk zo dat je natuurlijk op veel andere dingen moet letten wanneer je met een aanhanger rijdt vergeleken met alleen een auto. Je moet namelijk letten op het maken van bochten en je moet er voor zorgen dat je aanhanger niet helemaal rond gaat slingeren. Wil jij met een aanhanger leren rijden? Dan kun je deze onderstaande tips niet missen!

Rijbewijs

Veel mensen weten dit niet, maar in Nederland is het verplicht om een apart rijbewijs te halen voor het besturen van een aanhanger. Zo deelt de politie jaarlijks best wat bekeuringen uit aan mensen die dit simpelweg niet weten. Je hebt dus rijbewijs B, BE of B+ nodig in Nederland. Je kunt dit rijbewijs op vele plekken halen. Zo kun je ook je aanhanger rijbewijs in Maastricht halen. Je aanhanger rijbewijs halen in Maastricht is makkelijk, aangezien er veel rijscholen zijn die dit hier aanbieden.

Rijstijl

Het allerbelangrijkste is dat je nooit te hard moet rijden met een aanhanger, dit zorgt er namelijk voor dat je sneller gaat slingeren en dat je de controle over je auto uiteindelijk gaat verliezen. Als de cargo die je in de aanhanger lager weegt dan 3500 kilo mag je maximaal 90 kilometer per uur rijden. Wanneer dit meer is dan 3500 kilo mag je nog maar maximaal 80 kilometer op de snelweg. Blijf dus op de rechter rijbaan en probeer zo weinig mogelijk te voegen, je gaat namelijk mensen echt niet in kunnen halen, en dit is ook fijner voor je medeweggebruikers. Probeer bochten rustig en ruim te nemen, zo voorkom je ongelukken waarbij je botst op een andere automobilist.

https://cordewenerscholing.nl/aanhanger-rijbewijs-maastricht/