Bcentral
Image default
Auto's en Motoren

Tips voor beginnende rijders

Wanneer je begint met rijlessen bij bijvoorbeeld een rijschool in Brunssum kun je dit heel spannend vinden. Het is ook mogelijk dat je sommige dingen nog spannend vind of nog niet goed onder de knie hebt. Zie je bijvoorbeeld op tegen het rijden op de snelweg of heb je er moeite mee? Dan maakt dat natuurlijk niets uit. Want als je het weet, dan kan je er iets aan doen door het te oefenen. Geef het aan bij de rijinstructeur van bijvoorbeeld rijschool Brunssum en kies een tijdstip uit voor de volgende rijles waarop het erg rustig zal zijn op de snelweg. In alle rust kan jij dan oefenen met het in en uitvoegen en de hoge snelheid. Zo ga je het heel snel onder de knie hebben en zul je de volgende keren ook durven in en uit te voegen in de drukte.

 

Kijktechniek tijdens het rijden

Tijdens je rijlessen zul je het vast al vaak gehoord hebben, het kijken. Zoals je vast wel al door hebt gehad tijdens je rijlessen is het kijken een van de belangrijkste dingen die je leert tijdens de rijles. Autorijden bestaat voor bijna 50% uit het kijk werk, als je niet kijkt zul je snel een ongeluk krijgen of iemand aanrijden. Een goede manier om extra te oefenen is wanneer je met iemand mee rijdt. Doe alsof jij achter het stuur zit en kijk zoals je dat zou doen als je echt zou rijden. Gaat de auto rechtsaf slaan, kijken dan ook over je schouder. Let ook op degene die achter het stuur zit en hoe diegene kijkt. Bij iedere bocht zul je in de binnenspiegel, buitenspiegel en in de dode hoek moeten kijken. Dit zul je ook bij iedere rotonde moeten doen wanneer je wilt afslaan.

 

Wat als het fout gaat tijdens je rijles?

Wat als het fout gaat? Waarschijnlijk gaat dit vaker door je hoofd dan je zou willen. Als cursist die rijles neemt bij bijvoorbeeld een rijschool in Brunssum hoef je eigenlijk nergens bang voor te zijn.

De instructeur let extra goed op en heeft dezelfde pedalen als jij, zodat hij of zei kan ingrijpen als dat nodig is. Wel is het aan te raden om de algemene voorwaarden van de rijschool goed door te nemen. Sommige rijscholen proberen namelijk de cursisten op te laten draaien voor schades en boetes. Volgens de wet is dit niet toegestaan! Nu je dit weet kan je gerust in de auto stappen.

https://drivingcoach.nl/rijschool-brunssum/