Bcentral
Image default
Bedrijven

Het belang van je scooter theorie

Een scooter theorie is nodig om legaal scooter te mogen rijden, dit is gekomen omdat er veel ongelukken gebeurden met scooters. Om praktijkexamen te mogen doen voor een scooter rijbewijs is het hebben van de scooter theorie een vereiste. Het examen bestaat uit 50 vragen, minimaal 44 van deze vragen moeten goed beantwoord worden. 

Het examen zelf

Het theorie examen zelf duurt 30 minuten, in deze 30 minuten moeten 50 vragen worden beantwoord. Van de 50 vragen die beantwoord moeten worden moet je 44 of meer vragen goed hebben om te slagen. Het examen kost €37 per keer dat je het examen doet, je kan het examen ook maar één keer per dag doen. 

Leren voor het examen

Voor het theorie examen zijn er verschillende manieren waarop geleerd kan worden, er kan geleerd worden via een theorieboek, online cursussen of een dagcursus. Het theorieboek kost €50,- om aan te schaffen, in dit boek staat alle theorie die je moet weten beschreven. In dit boek staan vaak ook oefenvragen zodat je kan kijken of je klaar bent voor het examen. Bij de online cursus krijg je vaak video’s opgestuurd waarin de theorie wordt behandeld, vaak krijg je bij deze cursus ook online oefenexamens. Bij de dagcursus krijg je vaak op de dag van je examen een cursus over alle theorie, bij deze cursus kunnen er vragen gesteld worden en kunnen er oefenexamens worden behandeld. Doordat het examen op dezelfde dag is wordt alle stof vaak onthouden en is het slagingspercentage hoger.

Wat heb je nodig voor het examen

Het examen wordt afgenomen bij het cbr, om je vooraf aan te melden bij het examen heb je het aanmeldformulier en je identiteitsbewijs nodig. Na de aanmelding moet je wachten voordat je naar binnen mag. Nadat je het examen hebt afgerond zie je gelijk of je bent geslaagd of gezakt.